YAZ 2016 MAXİ SİNGLE VE SİNGLE DEĞERLENDİRMELERİ VOLUME 4.

ECE SEÇKİN – “ZAMANIM YOK” 


Yazı getiren popçular vardır ya, “Hande, Serdar, Demet” gibi. Ece’de yakında onların arasına girecek! “Hoşuna Mı Gidiyor” , “Aman Aman” , şimdi de “Adeyyo” ile rekora koşmaya hazırlanıyor. Şöyle derler, “Eğer şarkı iyiyse, hiç bir şey önüne engel olamaz!” aynen öyleymiş!
Maxi single çıktığında, ülkece acı ve kritik günler yaşıyorduk ama “Adeyyo” yu o sırada Türk halkı çok çabuk benimsedi, listelere hemen girdi, her gün milyonlar tıkladı. Bu yazın en iyileri arasına girmeye aday da oldu! Klibiyle, şarkısıyla projeyi çok iyi temsil etti ve sundu Ece. Totalde 4 şarkı var. 3 Yeni şarkı yer alıyor. “Adeyyo” “Zamanım Yok” “Olsun” . 3’ü de oldukça iyi, Hem Ece’nin kitlesini hem de müzik severleri tatmin edici şarkılar bunlar! Boş şarkı yok! Dinlediğiniz de aman ‘’şunu da geç ya!’’ demeniz çok mümkün gözükmüyor. Benim favorilerim ; “Adeyyo” ve “Olsun” .
Single fotoğrafları olay! Styling, saç, makyaj, çekimler oldukça trend, etkileyici ve albenili.  Ece Seçkin’in sağlam ve emin adımlarla pop dünyasında ilerlemesini gururla seyrediyoruz. Her projesinde, daha marjinal daha büyük kreatif çalışmalarla bizleri buluşturuyor. Bize de alkışlamak kalıyor!
ADEYYO 
Çıkış için, tam 12’den vuruşluk! Şu bir gerçek ki, Ayşen & Kemal ikilisi en güzel ve en özel şarkılarını Ece’ye veriyorlar. Ece’nin son projelerine baktığımızda da fark ediyoruz bu durumu. ‘’Adeyyo’’ isminden, ritmine, alt yapısından, vokaline kadar hassasiyetle hazırlanmış bir şarkı. Ece’ye özellikle hareketli şarkılarda, ‘’Aşk’’ temasını pek yakıştırmıyorum. Sesi ve duruşundan sanırım, şarkılarda kimleri hayal ediyorsa kafasına sıkıyor adamın! Örnek vereceksek ‘’Aman Aman’’ ‘’Adeyyo’’ ‘’Bu Ne Yaa’’ gibi. Tabi, şarkı da Ozan Doğulu’nun da payı büyük. Eğlenceli ve gençleri yerinde oturtmayacak dinamik aranjeleriyle (Adeyyo’da öyle) son yıllarda en çok taptığım adamlardan! Bu arada geçen sene Merve Özbey’in ‘’Yaş Hikayesi’ nde yapılan sosyal medya akımı, bu sene de ‘’Adeyyo’’ için geçerli.
OLSUN
Müzikseverlerin ve Ece’nin hayranlarının en büyük hayali sonunda gerçekleşmişti! Sözü ve müziği son yıllarda, sesi ve besteleriyle çok başarılı bulduğum ‘’Soğuk Odalar’’ , ‘’Yatsın Yanıma’’ şarkılarına imza atan Gülden Mutlu’ya düzenlemesi Mustafa Ceceli’ye ait slow bir şarkı. Ece, her radyo programında bir slow şarkı seslendirmek istediğini, şarkı arayışında olduğunu söylüyordu. İyi ki bu şarkıyı seçmiş ve söylemiş! Ece’nin sesinin çok büyük ama bu zamana kadar hızlı şarkılarda anlaşılmadığını düşünüyorum. İşte o düşüncenin, hatta ‘’Vay be bu kızda ne ses varmış!’’ denilecek bir vokal performansı sergilediğini, bu senenin en güzel slow’larından biri olduğunu söylüyorum. Duygu yüklü bir senaryoyla klip geldiğinde, şarkının geleceği noktayı düşünemiyorum! Eğer şarkıyı hiç dinlemediyseniz gece sessiz bir ortamda ve mum ışıklarında dinlemenizi tavsiye ederim. Sizi nerelere götürür!
ZAMANIM YOK
Radyolar için çok ideal bir şarkı ‘’Zamanım Yok’’. Sözü ve müziği Ayşen Şimşekyay ve Kemal Şimşekyay’a ait. Düzenlemesi son yıllarda yaptığı düzenlemeleri takip ettiğim, Nurettin Çolak ve Emrah Is yapmış. ‘’Adeyyo’’ gibi 7’den 70’e eğlendiren, herkesin yakalayacağı bir şarkı değil. Ama, Ayşen & Kemal gerçekten, insanları hareketli şarkılarda bile duygulandıran eserler yapıyorlar son zamanlarda. ‘’La La’’ , ‘’Zamanım Yok’’ gibi. Hareketli şarkıları, eğlenmek, keyiflenmek için dinleriz, eşlik ederiz. Ama bu şarkı düşündürüyor, dinlerken sözleri anlama şansı yakalıyorsun. Ritmine kolayca kapılıp, Ece’nin güçlü vokaliyle bütünleşmiş. Dediğim gibi büyük anlam yüklenebilecek bir şarkı! Dinledikçe dinleyene keyif veriyor dinleyiciye! Ece Seçkin’e yakışan bir şarkı olmuş. Klip çekse, aa neden çekmiş demem!    
                                  TUĞBA - LA LA

Tuğba Altıntop gitti, Tuğba geldi. Çokta iyi geldi! Yeni bir tarz, yeni bir enerji, yeni bir solukla bize merhaba dedi bu sene. “La La” ile müzikseverlerin karşısına çıktı. Uzun zamandır üzerinde çalıştığı 4 Şarkılık maxi single’ı DGL Müzik etiketiyle marketlerde yerini aldı.
Çıkış şarkısı “La La” yı ilk kez müzik kanalında duymuş ve izlemiştim. Valla, bayılarak seyrettim ve şarkı ağzıma o anda yapıştı. “Hadi eller havaya” denilecek bir şarkıyla çıkmayıp, herkes tarafından algılanması zor, riskli bir şarkıyla çıktı. Bence çokta iyi yaptı. Böylelikle, diğer şarkılara olan beklenti yükseldi ve kaliteli bir proje olduğu düşünüldü. Umarım, müzik yolculuğu uzun sürer ve sık üretim yapar. 
Bu projesinde, çok değerli isimlerle çalıştı. Şarkılarda Serdar Ortaç, Ozan Doğulu, Ayşen & Kemal Şimşekyay imzaları var. Baktığımızda Tuğba’nın standart üstü, ‘’sıradanlık’’ tan kurtulan bir imajı ve repertuvarı var. O açıdan beni çekiyor!
Tuğba’nın sesi de kötü değil, programlarda cayır cayır “Ah İstanbul” u söylediğini biliyorum. Sık sık mekanlarda, canlı galalar yaptığını da gördüm. Çokta güzel bir kadın, sahnesi de çok iyi. Eğer arkasında durulursa ve desteklenirse çok iyi yerlere geleceğini düşünüyorum. 

LA LA 
Maxi single içerisinde en beğendiğim şarkı! Tuğba’nın sesine çok yakışmış. Hareketli bir şarkı dersek haksızlık olur, içinde aslında büyük bir hikaye barındıran ve mesajlar içeren bir şarkı! Ayşen & Kemal’in yaptığı en güzel şarkılar arasında! 
Hem sitemli, hem acılı sözlerin hızlı ritme katılması ve bestelenmesi çok yakışıyor şarkılara. “La La” da bunun örneklerinden biri. Ben usanmadan, bıkmadan sürekli dinliyorum.  Kliple bütünleşmiş ve oldukça farklı bir iş ortaya çıkmış. Hem seyrediyorsunuz, hem izliyorsunuz. Şarkı da Ayşen & Kemal’in, Klipte ise Serdar Seki’nin payı büyük.  

NAN NAN Nİ

İsmi ne kadar tuhafta olsa, “Sezonluk Şarkı” modasına çok uyan bir şarkı. Yazın bir çok yerde duyabileceğimiz, eğlenceli ve samimi bir şarkı. Çabuk tüketilen, hit şarkılar var ya “piyasa” ya uygun. O nabzı yakalamışlar. Ozan Doğulu iyi bir aranje yapmış, şarkıyı fazlasıyla yükseltmiş. Önümüzde ki günlerde klibini izleyeceğiz!

DOYABİLSEM 
Evet! Uzun süre sonra, Serdar Ortaç slow’u görmek ne hoş! 
Özlemiştik valla! Çok efkarlı, arabesk tonlara parmak çalan, dinlediğinizde etkilenebileceğiniz şarkılar arasında. Ozan Doğulu’nun sadece hareketli, hızlı şarkılarda değil slow ve yavaş şarkılarda da çok iyi olduğunu görebiliyoruz. Tabi, hepsi bir yana Tuğba’da çok iyi yorumlamış, şarkının üstesinden gelmiş. Bana kalsa, mutlaka kliplendirmeliler kış aylarında.


SENİ KİM SEVİYOR 
4 Şarkının arasında sıralama yaparsam, en son sıraya koymam gerekiyor. “Seni Kim Seviyor” Albüm repertuvarlarında, 8. Ya da 9. Sıralarda yerini alacak ideal şarkılardan biri, radyoda duyduğumda değiştirmeden dinleyebileceğim, farklı şarkılardan biridir. Ama bayıldım mı? Orası tartışılır.

EMRAH KARADUMAN FT. ALEYNA TİLKİ -
''CEVAPSIZ ÇINLAMA''



Emrah Karaduman, geçtiğimiz sene "Toz Duman" albümü ve özellikle de albümde  Murat Dalkılıç'ın söylediği "Kırk Yılda Bir Gibisin" ile tıklanma rekorları kırdı, albüme başarılı bir ivme yakalattı. Emrah'ı belirli bir tarzı var ve hiç o tarzın dışından çıkmıyor. Onun düzenlemeleri, ne çok sert ne de çok sakin oluyor dikkat ettiyseniz. Hareketli şarkılar da genelde, hep bir arabesk dokunuşları, net bir tarz ölçütünde ilerliyor. Yaptığı şarkılar sanki, uzun soluklu bir dizi de her bölümün devamı geliyor gibi ilerliyor.
Son şarkısı "Cevapsız Tınlama" da dizinin yeni bölümünden. Ben çok beğendim, özellikle şarkının sözlerini, bayıldığım adam Gökhan Şahin yazmış. Söze bak be! "Bırakın kazandım zannetsin zavallı." Aleyna Tilki, 16 yaşında olmasına rağmen çok iyi bir vokal. Merak edenler, Youtube'da Yetenek Sizsiniz'de gösterdiği başarılı performansları izleyebilir. Türkçe şarkı söyleyemez gibi algı yaratanlar içinde iyi bir cevap olur. Mesela "Gesi Bağları" , "Eledim" , "Uzun Ince Bir Yoldayım" gibi şarkıları yarışmada kendi tarzı ve yorumuyla söylemiş, büyük beğeni de almıştı.
Tabi ki, bu kadar güzel ve iyi bir sesin böyle bir projede değerlendirilmesi çok iyi olmuş. Emrah'la da iyi bir uyum yakalamışlar. Sonuç olarak dinleyin dinlettirin! Gider yapmak isteyenleri özellikle davet ediyorum "Cevapsız Çınlama" ya.

Sinan Akçıl & Ferah Zeydan - ''Şarttır''



Sinan Akçıl, belirli bir çizgi ve tarzdan ilerliyor. Çok risk almadan, nabzı iyi yakalayan şarkılar seçiyor. Büyük ve sağlam bir kitlesi var Sinan'ın. Her yaptığı proje de sevenleri mutlaka arkasında duruyor, imza günlerinde, konserlerinde çok büyük kalabalıklara şarkılar seslendiriyor. Bu sene yayınladığı ''1001 Gece'' şarkısı da çok güzeldi, ''Şarttır'' da devamı niteliğinde olmuş. Sözlerini Sinan Akçıl yazmış, düzenlemesini Okan Akı yapmış. Sinan'ın içinde hafif bir alaturkalık var hissetmişsinizdir. Hep şarkılarının düzenlemelerinde, ufak fantezi pop nüansları var. Kendisi istiyor sanırım böyle olmasını. Beni rahatsız etmiyor, aksine şarkı da hoş bir grafik çiziyor. Sinan, şarkıcılık anlamında ne kadar eleştirilse de, bir çok belediye konserlerinde, imza günlerinde çokça yer verilen sanatçılardan biri. Şarkıları seviliyor, yakışıklı ve imajı da oldukça iyi. Bu ses iyi mi kötü mü olayını artık geçmemiz gerekiyor. Güzel olan her şeyi dinliyoruz, bu dönemde! Şarkıları milyonlar tıklanıyorsa, bir çok konsere gidiyorsa, iyi de bir hayran kitlesi varsa bize pek şarkıcı kimliğini eleştirmek düşmüyor. Zaten eleştirsek ne yazar? O şarkıcılığı seviyor, bu yolda da ilerliyor. Albümler, düetler, single'lar.. Bize de yaptığı çalışmaları konuşmak düşüyor. Şöyle de bir yorumum var, eskiden ''Bas Gaza'' ''Bomba'' gibi şarkılarla milyonların kalbini fetih eden İsmail Yk'nın yerini son yıllarda Sinan Akçıl dolduruyor resmen! İsmail YK, Albümleri milyonlar tıklanmış, yüzlerce ödüller almış ve piyasada ki diğer isimlerden, yaptığı şarkılarla da ayrışmıştır. Bu konuda Sinan Akçıl'ın da diğer erkek popçulardan tarz ve duruş anlamında ayrı bir tarzı ve duruşu var. Son çalışması ''Şarttır'' ı buna örnek olarak gösterebiliyorum. Ferah Zeydan'ın o duru sesini hareketli şarkılarda da görmemiz güzel oldu! Çok iyi bir sürpriz olmuş, şarkının içinde. Ben beğendim şarkıyı, beğenmeyen kendisi düşünsün! 


Yorumlar

Popüler Yayınlar