İREM DERİCİ | SABIKA KAYDI ALBÜMÜ | DİNLEME KILAVUZU




ENDİKASYONLARI : 

Farkında olmadan girdiğiniz ''Tükenmişlik Sendromu'' na, son dönemlerde sosyal ağlarda özellikle de İnstagram'da 32 dişini gösteren, filtreli, mutlu olduğunu belirten postlar ve fotoğraflara karşılık içinizde geçirdiğiniz sinir harbine, telefonda arkadaşınızla konuşurken anlamlandıramadıklarınıza iyi gelecek  - Whatsapp gruplarında dönen dedikodularda, oturduğunuz masalarda konuşulan şeylerden sonra ''Ulan, herkes mutlu da bir ben mi mutsuzum?'' sorunuza fazlasıyla cevap bulacağınız bir albüm.

● Ne kadar, çektiği aşk acıları ve yaşadığı talihsiz olaylar sonrasında; her ne olursa olsun ''Yürü kız, kendine gel, her şey çok iyi olacak!'' mottosuyla yola çıkan, savaşçı bir kadının hikayesi anlatılsa da, kalbi tuzla buz olmuş - ruhsal olarak fazla yıpranmış içindeki çocuğu yaşatmak için  ayağa kalkanların albümü ''Sabıka Kaydı''.

''Hangi hastalıklara iyi gelir?'' diye soracak olursanız, sürekli sinir ve öfke nöbetleri geçirenlere - yaşadıkları ve yaşatılanların kendisine yapılan büyük bir haksızlık olduğunu düşünenler burada mı? 
Günde 13 şarkı ve 1 versiyon olmak üzere 1 doz alımı, sizi iyi hissettirecektir!

DİKKAT 

✂ Eğer mutlu bir ilişkiniz varsa, romantik bir ortamdaysanız albümü sevgilinizle dinlememeniz önemle rica olunur. Albümü dinledikten sonra büyük gaza gelip, kavga edebilir ya da ayrılabilirsiniz.

✂ Toz pembe hayaller kurabileceğini, albümdeki şarkılarla mutlu mutlu, samimiyetsiz şekilde sevgilisiyle birlikte storyler atabileceğini, #Şükür hashtag'iyle paylaşımlar yapabileceğini düşünenler derhal bu yazıyı terk etsin, ''Herkes konuşmaya devam etsin, biz yolumuza devam ediyoruz!'' diyenler yazıyı okumaya devam etsin.






YAN ETKİLERİ :

● Özellikle ''Mavi Ekran'' ve ''Ben Tek Siz Hepiniz'' şarkılarını ilk dinlediğinizde ''Bunlar ne ya?'' demişsinizdir içinizden. Ancak, bir süre sonra sık sık dinlemeye başlar / bağımlılık etkisi yaratırlar. 

''Sabıka Kaydı'' diğerleri gibi klasik, ağlama - efkar - sitem - romantik duygular yaşattırmaz aksine hırslı - özgüvenli - cesur bir birey olmanızı sağlar. Fazla doz alımı, hassas bünyelere zarar verebilir. Doktorunuza sormadan, kullanım dozunu artırmayınız!

''Derdinize derman olmaya geldim, aradığınız ilaç bende'' diyor İrem Derici. Çünkü, şarkıları dinlerken kendinizle yüzleşmenizi, bazı şeylerin farkına varıp, uyanmanızı sağlıyor. 


''Organik 5 Kavanoz Bal 200 TL'' demiyorum efendim, ben diyorum ki aşktan iflah olmayanlara, aldığı yaralarla karaları bağlayanlara, bir daha sevmeye cesareti olamayanlara; hayata karşı meydan okumak isteyenlere sesleniyorum, işte fırsat ayağınıza geldi! Peki, hangi şarkıları özellikle dinlemenizi istiyorum?

✦ Yanlış Alarm
✦ Mavi Ekran
✦ Ben Tek Siz Hepiniz
✦ Naş
✦ Yazsın Bana
✦ Razıyım Ömür Boyu Yalnızlığa
✦ Zavallı




İREM'İN SUÇ ORTAKLARI, NELER ANLATTILAR?

AYŞEN ŞİMŞEKYAY

Kemal'le birlikte ''Ya bir şarkımızı da İrem, okusa ne güzel olur!'' diyorduk. Çok sevdiğimiz bir şarkıydı ''Kor'',  sevgili Merih, İrem Derici'ye şarkımızı dinletiyor ve İrem'de beğenip alıyor. Şarkının ismi ''Kor'' ken, ''Razıyım Ömür Boyu Yalnızlığa'' oluyor, şarkımızın isim annesi İrem'dir :) O kadar saygılı bir sanatçı ki, düzenleme noktasında kimle çalışacağını bize sordu, çok mutlu etti bizi. Telefonda onunla konuşurken, çok mutlu oluyorum - eğleniyorum - enerjisi çok başka biri. Bu arada bir gün şarkının demosu geldi, geldiği an arkadaşlarımla birlikte oturuyoruz. Ben şarkının demosunu açtığım anda, arkadaşlarım ağlamaya başladı, susturamadım hiçbirini. Özetle Kemal'le İrem'in suç ortağı olmaktan çok mutluyuz!

OSMAN ÇETİN

“Sabıka Kaydı” emek dolu bir albüm. İrem'e de çok yakıştı. Aranje için sanatçının şarkıdan beklentileri, duyguları önemli. Onun karakterine, kariyer çizgisine uygun olmalı. İrem'le çalışmak çok konforlu. Müzisyen olduğu için aranje dilini biliyor. Aynı zamanda beklentileri net ve kararlı bu nedenle ilerlemek çok kolay. Bu tür albüm çalışmalarında çok az rastlanır bir durum; “dört şarkıyı aynı günde tek seferde okuması”. Ses kalitesi ve bilgisi takdir edilecek bir sanatçı. Dolayısıyla tüm bunlar proje boyunca motivasyonumuzu yüksek tutan detaylar. Elbette albüm piyasaya çıktığında alınan sonuçlar tesadüf olmuyor. Her saniyesine verilen emeğin karşılığı olarak geri dönüyor. "Mavi Ekran" Sözleri İrem'in, yazdıktan sonra tereddüt etmiş ‘acaba olmuş mudur?’ demiş. “Mavi Ekran” ı biz çok seviyoruz. Efendime söyliyim :) İremle ilk şarkımız bu yüzden benim için kıymetli. İrem, sözleri yolladığında mutlaka eğlenceli bir şey olacaktı. Sonunda kendimizi çiftetelli ve trap arasında bulduk. Şarkıda yer alan müzisyenlerde şarkıyı sevince çalışmak çok keyifli oldu. Caner Güneysu, Mert Kemancı benim canım dostlarım. Onlar iyi ki varlar! Aranjesi de sözlere yakışır şekilde samimi ve eğlenceli oldu. Sevenleri dinlerken bol bol eğlendirecek, coşturacak bir şarkı oldu. Gülümseyerek ve gururla anımsayacağımız anılarımız oldu. “İyi ki dahil olmuşuz” dediğimiz projelerden biri. İrem'e ve albümde emeği geçen herkesin başarıları daim olsun...



KAAN KARAMAYA 

“Dantel” albümünde bulunan “Dur Yavaş” şarkımızla çok güzel bir enerji yakaladık İrem'le. İrem in “Sabıka Kaydı” albümünde de bu enerjiyi devam ettirdiğimizi düşünüyorum. Bu sebeple çok mutlu oluyorum! “Naş” ve “Nen Var Kuzum” şarkıları aslında hikaye bakımından birbirinden farklı şarkılardır ama ortak bir yönleri vardır. Güçlü bir taraf olduğu, aşkının arkasında her zaman dimdik durduğu, kendine güvendiği, korkaklığa ve güçsüzlüğe asla tahammülü olmadığı geri adım atmadığı bir taraf, kendi doğrularını sonuna kadar savunan bir taraf. Bu iki şarkının ortak yönü budur... Umarım dinleyenler de bu şarkılarda kendilerine ait bir parça bulurlar.

OKAN AKI

İrem Hanım, o dönem şarkılarını düzenleyecek bir aranjör arıyor kendine. Tabi amcamın oğlu da sağ olsun beni önermiş, şaka şaka :) ''Gel Demen De Yeterdi'' demosunu dinlediğim an direk bağlandım şarkıya. Buray ve Gökhan Şahin uyumuyla muhteşem bir eser çıkmış ortaya. Ne yalan söyleyeyim çok bir şey yapmadım zaten çok güzeldi. İrem de o kadar güzel can verdi ki aranjeye duramadım bir de versiyon yaptım! İrem, zaten çok doğru şarkılar seçmiş albüm repertuvarı için... Lay Lay Lom ve Zavallı; Kerem Güneş ve Enis Yüzer şarkıları gerçekten çok yetenekli adamlar. İki tane hit şarkı yapmışlar, onları düzenlemekte  bana nasipmiş. Vokal kayıtlarında çok eğlendik, stüdyoda. Hatta hayatım da o kadar eğlendiğimi hatırlamıyorum, gülmekten şarkı söylemeye pek vakit bulamadık, o yüzden biraz uzun sürdü kayıtlarımız :) İrem Derici gerçekten muhteşem bir yorumcu nerede, ne yapılması gerektiğini çok iyi biliyor. O yüzden hiç zorlanmıyorsun çalışırken. Neyse daha fazla  uzatmayayım, güzel şarkılar yaptık diye düşünüyorum umarım beğenirsiniz keyifli dinlemeler.


NEHİR KIYICI


Yanlış Alarm’ın bestesini yollamıştı Emre, çok sevdim bir iki gün dinledim öylece.
O aralar da arkadaşlarımla aramızda bir espri konusu oluşmuştu; “Yanlış Alarm “ aşklar, aslında onları öyle teselli etmiştim ve ikna olmuşlardı bazı aşkların 'Yanlış Alarm' olabileceğine, başı dik tutmak gerektiğine...  Derken, ertesi sabah uyanır uyanmaz besteyi açtım ve dans etmeye başladım; her sabah yaptığım gibi :) Bir anda üzerine söylemeye başladım ''Yanlış Alarm’' ı. Emre’ye yolladım duyunca bayıldı! Editörümüz Erdem Uyanık da çok beğenince hemen İrem’e yollamış ve İrem de duyar duymaz almış şarkıyı. Ben şok! Bir baktım, İrem bana yazmış, kutlamış, çok mutlu oldum. Çok doğru bir isme gittiği için de ayrıca içime sindi. Sıfır Tolerans’ı söylediğini görüyordum sosyal medyada ve ona da bir şarkı yapmak istiyordum. Kısmet bu albüme oldu, çok da güzel oldu. İrem ile müzik hayatıma bir renk daha ekledim hem de en tatlısından.


KEREM GÜNEŞ

İrem'in suç ortağı olmak mutluluk ve heyecan verici. O, güzel yürekli bir çılgın benim için. Başarıyı hak eden biri. Sesi, enerjisi tartışılmaz. Şarkılar İrem'e çok yakıştılar. Aranjörümüz Okan Akı'yla da müzikal zihinlerimiz uyumlu.Hem vurucu, hem yormayan aranjeler yaptı.Tımarhane'den de harika yorumlar alıyorum. Zavallı şarkısında, günümüzde çok karşılaştığımız memnuniyetsiz, doyumsuz sevgili ve ondan kurtulan mutlu biri var. Hem kendi eski ilişkimi, hem gördüklerimi anlattım. Lay Lay Lom'u değerli dostum Enis Yüzer ile birlikte yaptık. "Sütten de yoğurttan da yanmış ağzım" derken samimiyim. Sabıka Kaydı, tüm şarkılarıyla çok farklı ve çekici bir albüm. Eminim, İrem'in başarısına başarı katacak.

GÖKHAN ŞAHİN

Albümde sözlerini yazdığım 2 şarkı var biri çıkış şarkısı olan “Ben Tek Siz Hepiniz”, diğeri de 2 versiyonu yapılan “Gel Demen De Yeterdi”. “Gel Demen De Yeterdi” Buray ile ilk şarkımız, bu kış gibi İrem’e demo halini gönderdim; duygulu, çok güzel bir mektup yazdı ve İrem, şarkıyı albümünde istediğini söyledi. Ona çok yakıştı şarkı bence, umarım dinleyenler de sever. (Ben Tek Siz Hepiniz şarkısının hikayesini, İrem en güzel şekilde anlattı.)




Yorumlar

Popüler Yayınlar