HANDE YENER | TARKAN | HADİSE 2017


HANDE YENER | HEPSİ HİT VOLUME 2


➤ Geçen senenin en başarılı albümlerinden birine imza atan ve hala albüm şarkılarıyla listeleri zorlayan Hande Yener, arayı uzatmadan albümün devamı niteliğinde ''Hepsi Hit Volume 2.'' albümünü yayınladı. ''Apayrı Hande'' ''Kırmızı Hande'' kısacası 2000'den 2017'ye yani baştan sona ''Hande Kafası'' yaşayacağınız, hem eğleneceğiniz, dans edeceğiniz hem de gözyaşlarınızı tutamayacağınız şarkılarla dolu bir repertuvar sizi karşılıyor bu albümde.

Sezen Aksu'nun da dediği gibi Türkiye'nin en önemli yorumcularından biridir Hande Yener. Başarılı yorumcu kimliğini yeni albümünde daha da fazla hatırlatıyor. ''Şükür'' , ''Leyla'' , ''Sana Bi Şey Olmaz''  şarkılarını dinlediğiniz de özellikle ne demek istediğimi gayet iyi anlayacaksınız. ''Armağan'' , ''Acı Veriyor'' gibi şarkılarda hissettiğim enerjiyi yıllar sonra tekrar 
hissettim desem daha doğru olur.

''Hepsi Hit Volume 2'' Ticari şarkılarla süslenen bir albüm hissi vermedi bana. Müzikal anlamda oldukça nitelikli bir albüm olduğunu düşünüyorum. Vokal tekniği, aranjeler, seçilen şarkılar buna en büyük kanıt değil mi? ''Hepsi Hit Volume 1'' ve ''Hepsi Hit Volume 2'' yle kıyaslamam doğru olmaz. İkisi de oldukça farklı tatları barındırıyor. Eşdeğer şarkıların olmadığını ya da benzer bir yol izlenmediğini albümü dinlediğim ilk anda fark etmiştim. Hande Yener, ''Aman bu şarkılar tuttu, tekrarlarını yapalım.'' dememiş, yine farklı ve cesur şeyler sunmuş bize.



Hande Yener'in ''Apayrı'' albümüyle Türkiye'de bir devrim yaratmasında en büyük etken olan Mete Özgencil'in  bu albümde yer alması beni inanılmaz mutlu etti. Kolay vazgeçilemeyecek, değerli bir müzisyen olduğunu Mete Özgencil, yine hatırlattı bize. 

➤  Albüm kapağını daha iddialı ve ihtişamlı beklerken oldukça sade bir kapak geldi. Şaşırdığım tek nokta o oldu. Cem Talu, diğer albümlerde olduğu gibi yine harika fotoğraflara imza atmış. Styling görevini üstlenen Nazlı Kayaaslan'ın, işini layıkıyla yaptığını klipten, fotoğraflardan görmüş oldum.

➤ Peki, Pop Bizde'nin albümde favorileri neler?
★ Leyla  ★ Şükür ★ Vay ★ Benden Sonra  | Mutlaka bu şarkılara klip çekilmesi şart!   

                                           TARKAN | 10


➤ 7 yıllık çok uzun bir aradan sonra Tarkan'ın yeni albümü ''10'' müzik marketlerde ve tüm digital platformlarda yerini aldı. 14 şarkının olduğu bu albüm, müzik sektörüne ilaç gibi geldi. Albüm satışlarıyla marketler bayram etti! Haftalardır tüm müzik listelerinin zirvesinde çıkış şarkısı ''Yolla'' 
ile Tarkan var.

➤ Albümün güzellik derecesi, sizin beklentinize bağlı bir durum haline gelmiş. Herkesin favorisi farklı, kimisi beğendi kimisi beğenmedi. Günlerdir müzik sektöründe tartışmalara, polemiklere,
olaylara sebep oldu Tarkan'ın yeni albümü. Konuşulmaması problem olur değil mi?

➤ Bu albümü baştan sona dinlediğimde farklı bir Tarkan görmüyorum. Şarkı tercihleri, çizgileri, çalıştığı isimler yıllardır süre gelen aynı portföyü kapsıyor. Albümün bu kadar sevilmesinin en büyük sebebi Ozan Çolakoğlu'dur. En büyük alkış ona gitsin o zaman! 

FİZY adlı müzik platformunun Tarkan'ın albümüne sponsor olduğunu artık sağır sultan biliyor. Bu konunun bu kadar tartışılması beni çok rahatsız etti. Her reklamını gördüğümde kanallarda Tarkan'la gurur duydum. İşe duygusal değil, ticari boyutundan baktığınızda Fizy, gayet mantıklı bir yatırım yapmış. Dünya starlarının bir çok turnesinde, albümünde bu tarz platformlar ve markalar ana sponsorluğunu üstlenip, ciddi rakamlar harcarken; Tarkan'a bu denli bir destek verilmesi gayet doğal. 



''Yolla'' şarkısının klibini hiç beğenmedim. Konser performanslarından bir klip hazırlansa beni bu kadar rahatsız etmezdi doğrusu. Maalesef Türkiye'de sadece Tarkan için değil neredeyse tüm klipler bu tarz durumlardan dolayı en büyük yaramız. 

Tarkan'ın basında herkese eşit mesafe de davranması, hakkında çıkan haberlere sessiz kalması ne kadar markasının iyi yönetildiğini, zekice taktikler uyguladığını gösteriyor. Bu albümde de çok iyi bir strateji izlendi. Basında okuduğumuz haberler, konserleri, çıkmadan önce - çıktıktan sonra yapılan promosyon, durumu gayet iyi özetliyor.

➤ Bu kadar kıymetli ve değerli müzisyenin bir arada olduğu bir albüm, mutlu olmama büyük sebep! Hepsine teşekkür etmek istiyorum. Sezen Aksu, Nazan Öncel, Ozan Çolakoğlu, Ümit Sayın, Gülşah Tütüncü, Miya, Murat Erdem, Günay Çoban, Serhan İzzet Özdoğan hepinize teşekkürler... Ve asla unutulmayacak özel kadın Aysel Gürel'i saygı ve sevgiyle anıyorum.

➤ Peki, Pop Bizde'nin albümde favorileri neler?
★ Yolla  ★ Çok Ağladım ★ Çay Simit 
★ Sevdam Tek Nefes  ★ O Sevişmeler


HADİSE | ŞAMPİYON


Hadise, hep gelecek vadeden ve beni sahne şovlarıyla, şarkılarıyla heyecanlandıran nadir isimlerden biri. Bizi dünyada temsil edecek birileri varsa; en başta söyleyeceğim kişi tartışmasız Hadise!

''Tavsiye'' albümünü 2014 yılında yayımlamıştı.  Üç yıldır yeni projelerini merak ederken  ''Şampiyon'' adlı albümü Pasaj Müzik etiketiyle geçtiğimiz hafta yayımlandı. Çıkış şarkısı, albümle aynı ismi taşıyan Alper Narman & Onurr ikilisine ait ''Şampiyon'' oldu. Çok eleştirildi ama bana ''Nerdesin Aşkım'' şarkısının çıktığı dönemdeki  yorumları hatırlattı gelen tepkiler. Bu kadar espiri zekası yüksek, hep konuşulan şarkılara imza atmış Alper ve Onur'un yeni şarkıları 
içinde bir açıklaması olduğunu düşünüyorum. ''Şampiyon'' un hikayesi ne, neden yazılmış sormalıyız!

➤ Albümü baştan sona dinlediğinizde, ayrılık sonrası ayağa kalkan güçlü ve hırslı bir kadını görebilmeniz mümkün! Hadise'den fazla aşk, duygusal temalı şarkılar dinlemeye pek alışık değiliz. Her albümünde Hadise'nin mottosu garanti ''Kadınlar daima güçlüdür!''  

➤ Albümde bir Gökhan Şahin ağırlığının olduğunu fazlasıyla hissediyoruz. Sosyal medyadan çokça eşe, dosta, eski sevgiliye gider yapabileceğiniz slogan sözler mevcut. ''Farkımız Var'' , ''Kafa Tutuyor'' , ''Rezerve'' şarkılarını ilk dinlediğiniz andan itibaren ister istemez gider yapmak istiyorsunuz! 


Hadise'nin şarkı tercihleri, aksanı, yorumu hep eleştirildi ve eleştirilmeye de devam ediliyor. Fakat ağır şekilde eleştirenlerin albümde yer alan ''Sıfır Tolerans'' ve ''Aşk Dediğin'' şarkılarını tekrar dinlemelerini rica ediyorum. 

''Şampiyon'' albümünde keşke 7 şarkı değil, en az 12 şarkı olsaydı. Size yetti mi şarkılar? 
Hadise hayranlarını fazlasıyla memnun edecek, özellikle de çocuk - genç kitlenin nabzını zirveden yakalayacak bir albüm hazırlamış. Her türden, her telden insanın dinleyeceği bir albüm değil, o konuda baştan anlaşalım! 

➤ Peki, Pop Bizde'nin albümde favorileri neler?
★ Sıfır Tolerans  ★ Telefon Rehberi
★ Farkımız Var   ★ Aşk Dediğin


Yorumlar

Popüler Yayınlar