GÖKSEL RÖPORTAJI | Pop Bizde



TAM DA ŞUAN SEVMEK,
PAYLAŞMAK ZAMANI




1. Şarkılarında anlattığı kadın aslında Göksel'in ta kendisi. Peki son şarkın da, "Tam Da Şuan" yanında istediğin kişi kim? Bu şarkı nasıl ortaya çıktı?


Sevdiğim herkes... Bu sadece bir aşk şarkısı değil. Hepimiz sevdiklerimiz yanımızdayken iyi hissediyoruz. Hatta uzaklarda olsalar bile var olduklarını bilmek, içimizi ısıtmaya yetiyor. Şarkıyı kışın soğuk günlerinde, kendime umut aradığım bir dönemde yazdım. Şarkının verdiği pozitif hissi çok sevdim. Herkese iyi gelsin istedim, paylaşmak istedim. Dünya zor bir dönemden geçiyor.Tam da şu an, sevmek, paylaşmak zamanı.


2. Göksel'in, benim için diğer şarkıcılardan çok farkı var. Peki, Göksel'in kendini, diğerlerinden farklı kıldığı özellikleri neler? Kendini farklı ve özel buluyor musun?

Kendi şarkılarımı yazıyorum, kendi hikayemi anlatıyorum. Hep farklı bir şey arıyorum. Aslında olması gerektiği gibi, müzisyen hayatı yaşıyorum. Şarkılarım çok popüler olsa da ben, tam anlamıyla popüler kültürün içinde durmadım. Farklılıklarımla kabul görüyor olmak, olduğum gibi sevildiğimi hissetmek çok güzel.


3. Yazdığınız sözlerin, yaptığınız besteler bence çok özeller. Peki bu ürettiğiniz şarkılar için bir ortam yaratmak, totemler, ilham kaynaklarınız var mı? 

Doğaya yakın olduğum yerler, gece saatleri yaratıcılığımın en yüksek olduğu zamanlar. Yalnızken daha fazla konsantre olabiliyorum. Bazen bir kitap, bir film, bir başkasının hikayesi ilham kaynağım oluyor. 




4. Müzik hayatınızın en önemli noktası, hatta en hassasta zaafınız. Hiç "müziği bırakıyorum" dediğiniz bir an oldu mu?  Mesela bazı sanatçılar şu yaşta sahneyi, müziği bırakıyorum diyor, sizin bırakma yaşınız var mı?

Aslında bu meslek göründüğü kadar kolay bir meslek değil. Sadece sahneye çıkmak ve şarkı söylemekle sınırlı değil işimiz. Benim için en zevkli anlar stüdyoda geçirdiğim zamanlar ve şarkı söylediğim anlar oluyor. Bunun dışında bizim işimizi de diğer profesyonel işler gibi yönetmek gerekiyor ve bazı dönemlerde kendimi yorgun hissedebiliyorum ama hiçbir zaman müziği bırakmayı düşünmedim. İlerleyen yaşlarımda da sahnede olmayı arzu ediyorum.


5. Göksel'in rakipleri kimler? Eğer ki kendinizi kategorize etmek isteseniz, siz hangi kategoridesiniz? Kimlerle yarışıyorsunuz?

Keşke şu şarkıyı ben yazsaydım, dediğim zamanlar oluyor elbet. Ama hep kendimle rekabet ediyorum daha iyisini yapabilmek için.

6. Sizi dinlerken, çoğu dinleyiciden duyduğum cümle "Göksel, bu şarkıyı bana mı yazdı?" Bu hissi vermek nasıl bir şey? Bilinçli yapılmıyor sanırım? 

Çok benziyoruz, farklı hayatlar yaşasak bile, duygularımız aynı. Kalp kırıklarımız, aşk acılarımız, korkularımız, sevinçlerimiz aynı. Şarkılarda dile getirdiğim duyguların, tanıdık gelmesi bana da çok iyi hissettiriyor.  Şarkılarla dertleşiyor, tanışıyoruz.



7. Sadece 10 dakika da yazdığınız "Depresyondayım" yıllardır, ayrılık sonrası omzumuzu yasladığımız şarkı oldu. Bu şarkı nasıl 10 dakika da çıkar? "Denize Bıraksam" da öyle olmuş. Bu durumu biraz anlatır mısınız?

İlham dediğimiz şey anlık gelen bir şey, tam olarak ben de açıklayamıyorum. Sadece kalbini tamamen açmak ve o andaki hislerine bırakmakla alakalı olsa gerek. Aslında ‘’Depresyondayım’’ ı yazdığımda depresyonda değildim. Geçmiş bir dönemi kendimle eğlenerek anlatıyordum. ‘’Denize Bıraksam’’ ise deniz kenarın da, tam da o an yazılmış, şarkı sözlerinde bire bir anlattığım bir şarkı. Eski halk ozanlarının da bu şekilde yazdıklarını biliyoruz. Kalplerinden geçen hislerini, acılarını, hüzünlerini tüm çıplaklıklarıyla söylemişler. En güzel şarkılar, en gerçek duygularla yazılmış şarkılar…


8. Dinleyici olarak kulüplerde çalan şarkıları tercih etmiyormuşsunuz. Gerçekten mi? Yani, Türkiye'de %80 yapılan müzikler bu yönde. Hiçbirini dinliyor musunuz? Kimleri dinliyorsunuz?

Dünyada da popüler müzik görselliğe yönelik hızlı tüketilen bir şeye dönüştü. Türkiye’de alternatif müzik yapan müzisyen ve gruplar var ki bazılarını çok beğeniyorum. Türk pop müziği artık yeni şey sunmuyor. Tabi ki kulüplere eğlenmeye giden insanlar  bu şarkılarla deşarj oluyor olabilirler, belki de bu şarkılara da ihtiyaç var ama dinleyici olarak Türk pop müziği artık bana hitap etmiyor, eskiden bayılırdım. Yeni jenerasyondan Mabel Matiz, Kalben ve Can Güngör dinlemekten zevk aldığım işler yapıyorlar. Teoman, Duman ve Yıldız Tilbe'yi de her zaman sevdim. Geçen yaz en sevdiğim şarkı 'Günah Benim' oldu.



9. Ayrıca, çokta güzel, seksi ve alımlı bir kadın olarak da halk tarafından çok beğenilen birisiniz. Hiç korktunuz mu, güzelliğinizin, müziğinizin önüne geçmesinden?

İltifatınız için teşekkür ediyorum. Sahnede iyi göründüğümü duymak hoşuma gidiyor. Açıkçası hep güzelliğini sorgulayan bir kadın oldum. Üniversite yıllarıma kadar yüksek numara gözlüklerle dolaştım. Üniversite yıllarımdan sonra fiziksel olarak iyi göründüğümü fark ettim. Elbette ki sahneye çıktığımızda üzerimizde biraz daha farklı bir ışık da oluyor, şarkı söylerken yaydığımız başka bir enerji. Sahnede iyi görünmek önemli bir avantaj, müzisyen kimliğim yeterince anlaşıldığı için bu durumun pek sıkıntı yarattığını söyleyemem.



10. Göksel, yalnız tatile giden, yalnız kahve içen, "Yalnız Kuş" şarkısını yazan bir kadın. Yalnızlığı neden bu kadar seviyorsunuz? Şarkılar bu şekilde mi çıkıyor?

Yalnızlık çok besleyici olabiliyor. Kendimize ayırdığımız, kendimizle baş başa kaldığımız zamanlar çok kıymetli. Sandığınız kadar yalnız biri değilim, etrafımda kocaman bir ailem ve dostlarım var. Çift olmanın, hayatı paylaşmanın insana kattığı bambaşka güzellikler var. İleride tekrar çift hayatına geçebilirim. Yalnızlığın savunucusu değilim. Kendimizle mutlu olduğumuz zaman tek başınalık şikayet edilecek bir durum değil. Hatta daha sağlıklı ilişkiler kurmamızı sağlar.


11. Boğaziçi Üniversitesi Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden, birçok gencin hayal ettiği bir okul. Ve siz orayı bırakıp, müziğe yöneldiniz. Şimdi olsa, yapar mıydınız? Ya da genç müzisyenlere ne tavsiye edersiniz?

Okulumu müzikle beraber yürütebilmeyi tercih ederdim fakat o dönemde şartlar öyle olmasını gerektirdi. Kendimi müziğe geç kalmış hissettim ve tüm enerjimi müziğe vermek istedim. Müziği seçtiğim için de hiçbir zaman pişman olmadım. İşlerimiz hayatımızın çok büyük bir kısmını kapsıyor. Gençlere mutlu olabilmeleri, işlerinde başarılı olabilmeleri için sevdikleri alanlara yönelmelerini tavsiye edebilirim.



12. Göksel'i asla polemiklerin, magazinel olayların içerisinde göremeyiz. Belki polemiklerin içerisine çekmek istediler siz uzak durdunuz. Peki kendinizi nasıl koruyorsunuz bu durumlardan?

Her şeyden önce ben bir müzisyenim, tartışmak, gereksiz polemiklere girmek benim mizacıma uygun değil. Zaman içerisinde olduğum gibi, bu şekilde kabul edildim. Kimse beni hoşlanmadığım durumların içerisine sokmaya da çalışmadı. Özel hayatımı magazinin önünde yaşamayı tercih etmedim, buna saygı duyulduğunu, çok fazla rahatsız edilmediğimi söyleyebilirim.



13.  Bir şarkı yazarının kalbinin kesinlikle saf olması gerektiğini söylemişsiniz. Bu saflık, nasıl bir saflık? Çünkü, para kazanmak için, matematiksel hesaplarla şarkı yapan bir sürü insan var.


En saf duygularla yazılan şarkıların gerçekten en kalıcı ve en güzel şarkılar olduğuna inanıyorum. Para elbette ki hepimiz için gerekli, yaptığımız işlerin, emeğimizin karşılığını almalıyız, ama benim için işin maddi kısmı hiçbir zaman müzikten ve kendim gibi olmaktan daha önemli olmadı. Bu yüzden sevmediğim şarkıları söylemedim, sevmediğim işleri yapmadım ve ne mutlu ki, hayat bana emeğimin karşılığını verdi.


14. Çok teşekkür ederim, son olarak yeni projeleriniz neler? Yakında nasıl bir albüm geliyor? Göksel'den bizleri neler bekliyor?

‘’Tam Da Şu An’’ yeni çıkacak olan albümümün çıkış şarkısı ve benim ilk single çalışmam oldu. Aslında Ocak ayı içerisinde yeni albüm çalışmalarına başlamıştık o sırada bir anda single çıkartmaya karar verdim. Yaz konserlerle yoğun geçecek, bir yandan da albüm hazırlıkları için stüdyoda olacağım. Aranjeleri yine Ozan Çolakoğlu yapacak, bu albümde de Mabel Matiz ile ortak bir çalışmamız olacak. Şarkıların çok büyük bir kısmı hazır ama bazen stüdyo çalışmaları sırasında yeni sürprizler olabiliyor. Belki de bu yaz bana yine yepyeni şarkılar getirir.


Yorumlar

Popüler Yayınlar