POP BİZDE'DEN TAVSİYELER

     
HANDE YENER, ''SEVİYORSUN'' ŞARKISINI KLİPLENDİRMELİ




Hande Yener, 2016 yılının en iyi ve en başarılı albümlerinden birine imza attı bence. Hem repertuvar gücü, hem vokal tarzıyla bıkmadan usanmadan dinledik ''Hepsi Hit Volume 1.'' albümünü. ''Mor'' 2016 Yazında en çok dinlenen şarkılar kategorisinde zirvedeydi. Sonrasında gelen ''Deli Bile'' ve ''Emrine Amade'' şarkılarıyla da albümün başarı grafiğini korudu. Klipsiz oldukları halde Poll Production Youtube Kanalında albüm şarkılarının kimisi 10 milyon, kimisi 40 milyonu geçti. Şimdi albümde klipsiz ön planda olan iki şarkı var. ''Seviyorsun'' ve ''Vah Vah''.  Hande Yener, albümü kapatmadan ve 2017'ye dair sürprizlerini gerçekleştirmeden önce özellikle ''Seviyorsun'' şarkısına klip çekmeli. Yıllardır Hande Yener'den duymaya hasret kaldıkları tarzda bir şarkı kendisi. Çok farklı ve özel bir konseptle klip çekilmeye fırsat veren bu şarkının klibini bizlerden, fanlarından mahrum etme Hande!



SEZEN AKSU'DAN ÇIKIŞ HATASI



Geçtiğimiz günlerde ''Biraz Pop Biraz Sezen'' albümünü yayınladı Minik Serçe'miz. Şuanda fiziki ve dijital satış listelerinde zirvede yerini koruyor. Ne çok özlemişiz, ne kadar da bekliyormuşuz, onu fark ettim.  Ben de dahil son dönemlerde başarılı bir algı operasyonu olarak gördüğüm ''fast food'' şarkılara çok güzel derken, Sezen Aksu albümü tüm düşüncelerimi bir anda yıktı. Meğerse onun şarkıları yaralarımızı sarıyor, sesi kalbimize ilaç oluyormuş. Albümün tartışmasız en başarılı şarkısı ''İhanetten Geri Kalan''. Fakat Sezen, ''Manifesto'' yu çıkış şarkısı olarak tercih etmiş. Şu kış aylarında çok enerjik şarkılar çabuk unutuluyor. Çıkış şarkısı ''İhanetten Geri Kalan'' olmalıydı, yaza girerken ''Canımsın Sen'' le devam edip, yaz biterken de ''Manifesto'' şarkısını kliplendirmeliydi. Tabi ki eleştirmiyorum, zevkine ve ruh haline göre seçmiş olsa gerek o şarkıyı. Bakalım sonuçları neler olacak? Gençler neler diyecek?

HADİSE ALBÜMÜNE YOĞUNLAŞMALI


Hadise'nin en son albümü ''Tavsiye'' 2014 yılında yayınlanmıştı. Dünya starı olmaya aday ve ülkemizi başka yerlerde de çok başarılı bir şekilde temsil eden bir sanatçının albüm aralıkları bu kadar uzun sürmemeli. İngilizce performansları çok beğenilen, Eurovision yarışmasında ''Düm Tek Tek'' şarkısıyla da kendini kanıtlayan bir isim Hadise. Geçen haftalarda ki Dubai konserinde 60.000 kişiye konser vermesi de herkesin yapabileceği bir durum değil, ilgi büyük. Hem yurtdışına açılmasını, hem de Türkiye'de ki çalışmalarını hızlandırmasını istiyorum. ''Aşk Kaç Beden Giyer'' albümüyle ''Tavsiye'' albümü arasında da 3 senelik bir ara vardı fakat ''Biz Burdayız'' ve ''Visal'' teklilerini yayınlamıştı. O Ses Türkiye programını devam etmesi ya da etmemesi tartışmaya açık bir konu ancak bir an önce yeni projesini yayınlamalı. 

           AŞKIN NUR YENGİ'NİN YANLIŞ STRATEJİSİ
                                      

Aşkın Nur Yengi albümünü kimileri aylardır, kimileri yıllardır bekliyordu. Her röportajında ''Farklı bir tarz denedim, yıllarca şarkı aradım.'' diyerek daha da fazla merak uyandırıyor üstüne de beklentileri zirveye çıkarıyordu. Günlerce albüm hakkında dedikodular çıktı, geri iade edilen şarkılar, alınan şarkılar, albüm tarihi derken olay ne döndü. Ve sonunda Sony Müzik etiketiyle yayınlandı mini albümü ''Aşktan Olsa Gerek''. Albümde iki tane çok başarılı şarkı vardı. Onlarda ''Çağırma Lütfen'' ve ''Altın Kaplama'' ydı. Radyocuların sözüne kanan Aşkın, yazla kışı karıştırıp ''Altın Kaplama'' yla çıkış yapmayı tercih etti. Şuanda dinlenme oranı 33.000. Ben üzüldüm, bu kadar değerli bir isimin, çok iyi bir şarkının bu kadar dinlenmesi. Aşkın'a Sony Müzik iyi gelmedi, bazen sanatçılar için müzik şirketleri dikilmiş elbise gibidir fakat Sony Müzik, Aşkın Nur Yengi'ye uygun bir elbise değildi. Dinleyicileri ve müzik severleri dikkate alıp ''Çağırma Lütfen'' şarkısını tekli olarak başka bir şirketten, güzel bir kliple yayınlamasını tavsiye ediyorum hem de en kısa zamanda!

MELİS KAR EKİBİNİ YENİLEMELİ


Zekasını, müziğe olan aşkını da imrenerek hatta büyük bir saygıyla gözlemliyorum.
Son çalışması ''Kibir'' ona göre büyük bir basamak olmuştu. Daha fazla dinleyici kitlesiyle buluştu, kendi şarkısıyla da başarılı olabileceğini kanıtladı. Melis Kar, çok azimli ve asla pes etmeyen bir yetenek. Zaten bu sesle, star ışığıyla da pes ederse olmaz! Fakat, ilk çıktığı günden şu güne kadar çok yanlış bir ekiple çalışmış ve çalışmaya da devam ediyor. ''Acıyor'', ''Yerin De Dolmuyor Ki'', ''Yalnız Masal'' (feat. Halil Sezai) ve son olarak ''Kibir'' le yavaş bir o kadarda emin adımlarla ilerliyor. Sahneye de çok yakışan bir isim. Konserlere başlaması için, illa 100.000.000 tıklanması, telif şampiyonu olması ya da birilerine çamur atıp polemik yaratmasına gerek yok. Ben Melis Kar'ı artık sahnelerde görmek istiyorum. İş getiren, konser getiren menajerler İN, oturan- akıl hocalığı yapan menajerler OUT. Dostluklar, samimi ilişkilerle işler yürümez. Melis Kar, acilen profesyonel bir ekiple konserlerine başlamalı, ''Kibir'' i her yerde avaz avaz söylemeli, söyletmeli.





MERVE ÖZBEY BÜYÜK BİR RİSK ALIYOR




Merve Özbey’in sesi, Türkiye’de çok beğenilen bol acılı bir ses. Yorumu ve yaptığı nağmelerle de taçlandırıyor sesini. ‘’Duman’’ ‘’Helal Ettim’’ ‘’Yaş Hikayesi’’ ‘’Topsuz Tüfeksiz’’ gibi şarkılarla çok başarılı işlere imza atmış ve gece kulüplerinde en çok sahne alan isimler arasında ismini yazdırmış biri. Böyle bir isimin, müzik kariyerinin daha çok başlarında Türk Sanat Müziği albümü yapması da çok büyük bir risk. Tarz ve kategori karmaşasına maruz kalacak, eleştiriler de daha sivri olacak. Tarkan’da, Ajda Pekkan’da bu tarz proje albümleri, kariyerlerinin en uç noktasında yaptılar. O yüzden nasıl karşılanacak, sevilecek mi bu konuda tedirginim onun adına. Merve Özbey, TSM albümü yerine baba bir arabesk albümü yapsa hiç tuhafıma gitmez, hiç şüphesiz çokta başarılı olur. Bence bu proje albümünü rafa kaldırmalı, pop müzik çalışmalarını hızlandırmalı. Daha sık, daha çok üretmeli.


Yorumlar

Popüler Yayınlar