BAŞARILI VEDİK ASTROLOG SELDA ERDİ RÖPORTAJIM

        
SELDA ERDİ'DEN 2017'DE MÜZİK  DÜNYASINA DAİR BOMBALAR



Valla sevgili okuyucularım, uzun zamandır Selda Erdi’yi takip ediyorum. Türkiye’yle ve dünyayla ilgili gelişmeler hakkında doğru ve net tahminleri, yorumları - ona güvenimi günden güne artırıyor. Bazen belki de kızıyorum, korkuyorum, tepki de gösteriyorum içimden. Çünkü yakıştıramıyorum Türkiye'ye savaşları, kayıpları, acıları. Ama gerçek şu ki Herkes ''ben bildim'' dedi, o haftalar öncesinden ''Gökyüzünde kanlı bir yılbaşı görüyorum.'' demişti. Sizin de mutlaka takip etmenizi tavsiye ediyorum. Onun diğer astrologlardan en büyük farkı, Batı Astrolojisiyle değil Hint Astrolojisiyle yol alması. Hint Astrolojisine göre herkese genel burç yorumları yapmak yerine, kişiye özel ''haritalarına'' göre yorumların yapılmasını daha doğru buluyor. Bu okuduklarınızdan sonra, Hint Astrolojisi hakkında neler diyeceksiniz bakalım? Ben müzik alanında sorular sordum. Hem ülke geneli hem de gizlilik ilkesini esas alarak beni kırmadı, ufak nüanslar verdi 2017'de sanatçılarla ilgili.
Bu yazıyı sadece müzik olarak algılamayın, herkesin ilgileneceği bir konu!


1. Selda Hanım, sizi uzun zamandır takip ediyorum. Özellikle Türkiye'nin durumları ve genel yorumlarınız oldukça şaşırtıcı. Şimdi bu yorumlarınız, nereden geliyor? Neye göre yorumluyorsunuz?

Öyle mi? Ne güzel! Sizin gibi başarılı insanları takip eden bir yayın organının beni de takibe aldığını öğrenmek gurur verici. Yorumlarımı tamamen gökyüzünün o anki konumuna ve odaklandığım insan ya da ülkenin doğum haritasına göre bilimsel yollarla yapıyorum. Pek çok insanın düşündüğü gibi doğaüstü güçlerim yok ama bazen yorumlarıma sezgilerimi de kattığımı söyleyebilirim. Tabii daha çok gökyüzü konumuna eklediğim yeteneğimle, yorum gücümün sonuçlarını alıyorum. Bir astrolojik yerleşimi fark etmek ayrı, onu yorumlayabilmek ayrı bir konudur. Eğer doğum saatleri doğruysa yorumların doğruluk oranı da artar. Yorum konusu Allah vergisi bir yetenektir. Ben de herkes gibi astrolojik haritamın çizdiği yolun tam ortasındayım!







2. Hint Astrolojisinin, diğer astroloji türlerinden ayıran en büyük özelliği ne? 
Batı astrolojisine insanlar inanmalı mı?

Hint astrolojisinin farkı “daşa” adını verdiğimiz akıllı sistemlerdir. Doğum anımızda Ay’ın bulunduğu takımyıldızına (nakşatra) göre yaşamımız çeşitli bölümlere ayrılıyor ve o gezegenin zamanı geldiğinde de, bazı transitlere bağlı olarak yorum yapılıyor.  Batı astrolojisi sadece transitlerle çalıştığı için sonuçları çok verimli olmayabiliyor. Batı astrolojisinin yetersizliği artık yavaş yavaş fark edildiği için Hint astrolojisi yeni bir trend olarak ön plana çıkmaya başladı. Batı astrolojisi ile ilgilenen arkadaşların Hint astrolojisi ders ya da danışmanlık taleplerini de gördüğümde artık kendilerinin bile kendi yaptıkları işe çok fazla inanmamaya başladıklarını anlıyorum. Astroloji bilgisi olmayan danışan konumundaki insanlar da batı astrolojisinin verebildikleriyle kıyasladıktan sonra Hint astrolojisindeki farkı anlayabiliyorlar. Sonuç olarak kendim de öncelikle batı astrolojisi öğrenen ve sonra Hint astrolojisine geçen biri olarak söyleyebilirim ki; bence batı astrolojisine çok fazla inanmamakta fayda var. 

3. Şunu sormak istiyorum, albüm hazırlayan bir şarkıcı, astroloji ve gökyüzü olaylarına göre mi albümünü çıkartmalı?

Buna hem “evet” hem de “hayır” olarak cevap verebilirim. Çünkü öncelikle sanatçının kendi kişisel haritasında başarıyı gösteren yerleşimler olmalıdır. Ayrıca başarılı olma zamanını işaret eden olumlu bir “daşa” dönemine de girmelidir. Başarı potansiyeli olan biri için kaliteli bir gökyüzü zamanı seçilebilir. Ama kişisel başarı potansiyel yoksa hiçbir gökyüzü olayı kendisine yeni ve başarılı bir kader yazmayacaktır!




4. Mesela, bir sanatçı yıllardır çok iyi şarkılar yapıyor ama bir türlü patlayamıyor, hiç konsere gidemiyor. Bunun sebebini doğum haritasına bağlayabilir miyiz?

Bence şu ana kadar ki en güzel sorunuz bu. Başarılı olan sanatçılar genelde başarılarını zekalarına, güçlü seslerine ya da azimlerine bağlarlar ama durum hiç de sanıldığı gibi değildir. Olumlu daşa dönemi yaşayan bir sanatçı kaliteli şarkı seçmese dahi, kadersel olarak o şarkı insanlara ilginç bir şekilde hoş gelebilir. Yaşadıkları parlak daşa dönemi sanatçıları sanki başlarının üzerinde bir hale varmışçasına insanlara özel gösterir. İnsanlar üzerinde hipnoz etkisi yaratırlar. Sesleri yeterli olmasa bile sevilirler, para kazanırlar. Olumlu dönem yaşamayanlar ise deyim yerindeyse, ağızlarıyla kuş tutsalar başarıyı yakalayamazlar. Seçtikleri şarkıları harika olsa da ya reklamını tam yapamazlar ya da çeşitli aksilikler peşlerini bırakmaz.   Hatta kendilerinde sönük duran bir şarkının olumlu daşa dönemi yaşayan sanatçının ağzında nasıl bir anda popüler olduğunu hayretle görebilirler. Bunun emsalleri çoktur. Düğünlerde ya da ikinci sınıf mekanlarda şarkı söyleyip harika sesi olanların çoğunun yetenekleri ile doğru orantılı başarı kazanamamaları tamamen yazgılarıyla alakalıdır.


5. 2016 Yılında birçok konserler iptal oldu, ülkemizde çok kötü olaylar yaşandı. Peki 2017'de ülkemizde müzik yine susacak mı, konserler ertelenecek mi? 

Bu potansiyel özellikle de yılın ilk yarısında var. İkinci yarısında ise daha olumlu gelişmeler olabilir. Ülkemiz biraz iniş çıkışlı bir kadere sahip olduğu için bazen olumlu dönemlerde bile kötü sürprizlerle karşılaşabiliriz. Bu ister istemez sanat camiasına da yansıyor.




6. Türkiye'de müzik sektörü giderek daralıyor, pasta dilimleri küçülüyor. Bu durum Türkiye'nin doğum haritasıyla mı ilgili, nasıl açıklayabiliriz?

Evet kesinlikle öyle. Ülkemiz olumlu ve olumsuz yönleri aynı anda barındıran biraz karışık etkilere sahip bir ülke. Transit Jüpiter 2017 sonbaharında Hint astrolojisine göre sanatla ilgili Terazi burcuna ve eğlenceye dönük 5. Evimize girdiğinde eğlenceye ilginin artması bu pastayı tekrar normal, hatta artan bir kıvama getirebilir. Eğlenceyi seven bir millet oluşumuz kadersel konumumuzdan kaynaklanıyor. Sadece belli dönemlerdeki endişeler darlık hissi verse de ülkemizde sanata ve eğlenceye ilgi potansiyeli büyük. Hatta zor zamanlarımızda müzikle, magazinle teselli bulma yatkınlığımız ülkedeki eğlence sektörünü tam bitirmez. Belki kadersel olarak el ve biçim değiştirebilse de, şansı olan yoluna devam eder.





7. En önemli sorularımdan, 2017'de hangi sanatçıların kariyerleri ne durumda olacak? Kimler yükselecek, kimler düşecek? 


Ünlü isimlerle ilgili yoruma geçmeden önce, derin incelemeyi gerektiren belki de kariyerine de etki edebilecek olumsuz durumları deşifre etmeden ortalama şeyler söylemek istediğimi belirtmek isterim. Genel derin inceleme çok farklıdır. Bu inceleme ancak sanatçının kendi talebi doğrultusunda yapılır ve paylaşılmak istenmeyen bir konuda asla özel bilgisi verilmez. Çoğunun net doğum bilgisi elimde olduğu halde özet bilgilere girmeden, etik değerler içinde bu değerli sanatçılarımız hakkında genel bir yorum yapmak uygundur. Hint astrolojisi çok derinleri görebilen bir sistemdir ama ahlaklı kullanımı ön plandadır.


Şimdi genel ortalama yorumlara geçersek;
Mesela Demet Akalın kariyer anlamında oldukça verimli bir daşa (Rahu daşa) döneminin içinde. Rahu daşa dönemleri sürprizlidir. Eğer aksi bir etki yapmazsa 2017 onun için başarılı bir süreç olabilir.
Serdar Ortaç’ın ilişkisi sanatının önüne geçebilir. Murat Boz belki dışarıdan gözükmeyen ama belli bir süreden beri yaşadığı bir ağırlığı üzerinden atarak daha verimli bir sürece 2017’de girebilir.
Tarkan bir strateji uzmanı olarak yeterince verimli olmayan dönemlerini bile akıllı yöneten bir isim. Bu stratejiyi kullanarak 2017 yılında yine Mega starımız olmaya devam edebilir.
Tabii ki kendi tarzında en büyük rakibi Hande Yener olmaya devam edecek
Hadise’nin yıldızı parlamaya devam edebilir. Haritasında güçlü yogalar var.
Gülben Ergen için 2017 yılı biraz çalkantılı olabilir. Kalıcı olmayı sağladığı sanatsal kimliğinin ekmeğini 2017’de de yemeye devam edecek.
Yıldız Tilbe gençleri ön plana çıkaran popüler şarkılarına 2017 yılında yenilerini ekleyebilir.
Ebru Gündeş özel yaşamındaki ‘’artık pek de özel olmayan” çalkantılar yaşasa da mesleki olarak yine Ebru Gündeş gerçeğini 2017’de yaşatabilir. Zaten daima popüler olan yukarıdaki isimlerin yanında henüz haritasını bilmediğimiz başka genç sanatçılar da gündeme oturabilir. Bizler en ünlülerini irdelemeye çalıştık. Son dönem parlayanlardan İrem Derici “Venüs daşa” dönemiyle 2017 yılında da başarılı isimler arasında olabilir.




8. Bazı insanlar, astrolojiye hiç inanmak istemez. "Kaderciyim, sadece Allah'a inanıyorum, astroloji palavra!" anlayışı vardır, aslında böyle bir algı hep var. Bu fikri çürütecek ne diyebilirsiniz?

Bu güvensizlik algısının asıl kaynağı genelde astrolog olduklarını iddia edip gerçek astroloji ile uzaktan yakından ilgileri olmayan kişilerdir. Astrolog yaftası altında hizmet veren ama aslında falcı, medyum gibi sıfatlarla anılsalar belki daha uygun olabilecek, medyada bile görülebilen pek çok kişi aslında astrolojinin gerçek kimliğine zarar veriyor. Günü kurtarmaya yönelik boş tahlillerle astrolojiyi hedefinden saptırıyorlar. Bir diğer güven sarsıcı etken de genellemeli burç yorumları. Bir burca yönelik yapılan genel kader tahlili 10  kişiye uyup 100 kişiye uymadığında ister istemez soru işaretleri uyandırıyor. Zaten astroloji düşmanı bilim adamlarının ellerindeki büyük koz da bu genellemeler oluyor. Sonrasında bilim adamlarına kızılması da bir ironi oluşturuyor.  Gerçek astrolojinin bilimsel boyutuna uygun olarak günlük, aylık, yıllık genellemeli burç yorumu yapmamam.  Beni bu camiada farklı bir kategoriye oturtuyor. Hızlı ve boş bir popülarite kazanmak yerine, yerinde ve kişiye özel astroloji analizi yapıyorum. Çok şükür ki, astrolojinin doğru anlaşılması için verdiğim savaş ağır ve güvenli adımlarla ilerliyor. Toplumda ciddi kişilikler olarak tanımlayabileceğimiz insanların astrolojiye bakışı sayemde değişiyor. Kendimi bu konuda bir öncü ve bir ekol olarak kabul ediyorum. Ünlü psikanalist Jung, ciddi astroloji yönelimi ile benim idolum oldu. Bunu algılayan özellikle de sağlık sektöründen “bilim adamı” kategorisine koyabileceğim Türkiye’den ve yurt dışından danışanlarım gittikçe artıyor. İnsanların beni ve benim yolumdan gidenleri takip etmesi astroloji üzerindeki kötü algıyı değiştirecektir. Bu değişiklik de diğer astroloji ile ilgilenen kişilere değişme zorunluluğu getirecektir. Çünkü başka türlüsünün prim yapmadığını zaman içinde anlayacaklardır.
Bir de tarzımda asla “gaybı bilme” iddiasında olan bir kehanetçi imajı yerleştirmemeye özen gösteriyorum. Sadece potansiyeli söyleyip sonucu Allah’a bırakıyorum. Hassas bir şekilde  “haddi aşmama” algısını da oluşturduğum için son zamanlarda “dini bütün” diyebileceğim insanlar da ciddi bir biçimde kapımı aşındırıyorlar.






9. Diyelim ki, bir sanatçının 20 albümü 100 klibi var ama hep zarara girmiş, çok başarısız işler yapmış. Haliyle haritası da çok kötü. Daşalarına ve haritasına göre o işi bırakıp, pes mi etmeli? Ne yapmalı?

Eğer potansiyeli yoksa zorlamamak en iyisi olarak düşünülebilir. Ancak eğer ki bu başarısızlığın ya da şanssızlığın sebebi bir gezegenin sorunlu yerleşmesiyse, o gezegeni kurtarmaya yönelik bir takım çalışmalar yapılabilir. Şifalı taşlarla ve belli zikirlerle kötü etkileri döndürmeye çalışmak ve Allah’tan ümidi kesmemek bizim yaptığımız işin de ana temasını oluşturur. Eğer sonuç alınamazsa, astroloji verdiği kader inancıyla birlikte zaman içinde kadere razı olmayı da öğretir.


10. Siz hangi sanatçılarla çalışıyorsunuz? Bundan sonra hangi sanatçılarla çalışmak istiyorsunuz?

Yaptığım işte gizlilik kuralları hakimdir. Astroloji hala fal gibi algılandığı için benimle çalıştığını gizlemeyi arzulayan sanatçılar ve üst düzey insanlar var. Onların tercihlerine saygı duyduğumdan izinsiz olarak isim açıklamam mümkün değil. Tıpkı doktorlardaki gibi hipokrat yeminine benzer bir gizlilik prosedürü uyguluyorum. Özellikle çalışmak istediğim kimse yok.  Toplumda zeki olarak nitelendirdiğim herkes zaten benimle çalışıyor. Basit çokluktan ziyade kaliteli azınlık tercihimi burada yinelemek isterim.



11. Kimse kendisiyle ilgili kötü bir şey duymak istemez. Kişisel haritaları incelerken, birisinin hayatında kötü bir gelişme varsa bu durumu önleyebilir mi kişi? Bu kötü sonuçlar, kişinin psikolojisini ne kadar etkiliyor?

Bir astroloğun öncelikle empati duygusunun gelişmiş olması şart. Yani karşı tarafın yerine kendinizi koyup hangi üslup veya yorum beni rahatsız ederdi, diye düşünmek zorundayız. Bir diğer önemli konu da insan psikolojisini çözüp karşıdakine bir makineymiş gibi davranmamak, duygularını anlamak… Çünkü eğer özel bir merakı yoksa hiç kimse yaşamı düzgünken astroloğa gitmez. Zaten zor durumda olan bir insana  bizim yeni yükler yükleme hakkımız olmamalı. Kendi geliştirdiğim sistemde ölüm, hastalık vs. gibi konularda benden bilgi istenmemesini önceden bildiriyorum. Genelde aşk, evlilik, kariyer, para gibi insan fıtratının arzuladığı yaşama dönük konularla sınırlı hizmet vermeye çalışıyorum. Ancak Hint astrolojisi ruhun yolculuğu ile de yakından ilgili olduğu için insanın aydınlanmaya giderken hangi yolu izlemesi gerektiğini, yaşamındaki kısırdöngülerden kurtulmak için kişiliğinin hangi yönlerini törpülemesi zorunluluğu olduğunu muhakkak anlatıyorum. En önemlisi de kişinin o ana kadar farkında olamadığı ya da farkında olup da uygulama cesareti gösteremediği konulara ışık tutmaktır. Mesela kişi bordroya imza atan bir memur ama haritası yüksek kazançlı bir ticaret işini öngörüyorsa kendisine o yolu açacak telkinler verebiliyorum. . Astrolojinin amacı yaşamı daha anlamlı kılmaktır, üzerimize yeni yükler bindirmek değil…



Kötü gelişmelerde genelde ilk telkinimiz sabır ve ruhun o döneme hazırlanması oluyor.  Bilmeden girilen zorlayıcı bir süreçte insanların sudan çıkmış balık misali denge sorunlarını çözmedeki en büyük yardımımız, o kötü sürecin bitme zamanını söylemeye çalışmaktır. Geleceğe dönük bir ışık yaktığınızda konunun muhatabı o süreci daha rahat ve ümitle atatabiliyor. “ışık” kelimesini bilerek kullandım. Çünkü Hint astrolojisinin diğer adı da “JİYOTİSH” ; yani “IŞIK” tır.  


12. Siz bildiğim kadarıyla, çalıştığınız kişilere de tavsiyeler de bulunuyorsunuz. Hiç müzik tavsiyesi, konser tavsiyesi veriyor musunuz? Müzik ruha iyi geliyor mu?

Genelde şifalı taşlar ve evrenin ilahi müzik ritmini de çağrıştıran zikir çalışmaları öneriyorum. Müzik kesinlikle önemli bir iyileştirici…Ama doğrusunu söylemek gerekirse, sizin kastettiğiniz müziği önermeyi hiç düşünmedim. Şu andan itibaren benim beynimde bu konuda bir ışık yakmış oldunuz. Bundan sonra kesinlikle önereceğim. Yalnız aşk acısı çekenlere sevgililerini hatırlatıcı arabesk şarkılardan bir süre uzak durmalarını öneriyorum. Yaşama sevincini çoğaltıcı neşeli şarkılar önermeyi de bundan sonra bana vermiş olduğunuz fikir sayesinde deneyeceğim.



13. Çok teşekkürler, son olarak 2017'de genel olarak Türkiye ne durumda olacak?

Ben teşekkür ederim, astrolojinin gerçek boyutunu anlatma fırsatını verdiğiniz için. Türkiye konusunda ümitsizliğe gerek yok. Yaşadığımız zorluklar sadece bir dönemdir. Ülkemiz büyük bir aydınlanmanın ve dönüşümün eşiğindedir. Bazı dersler alındıktan sonra yeni dünya düzeninde ülkemiz dini ve kültürel yönden önemli bir vizyona ilerleyen yıllarda sahip olabilme potansiyeline sahiptir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar