2016 YILININ EN'LERİ VOLUME 1.

                                       
2016 YILININ EN'LERİ
VOLUME 1.

Bu seneyi de bitirdik yani 2016'yı. Acısıyla tatlısıyla, güzel haberlerle kötü haberlerle dolu bir yıldı. Müziğin ve eğlence sektörünün ciddi anlamda gerilediği bir yıldı. Şunu söylemek istiyorum, çok rica ediyorum Türk halkı eğlence sektöründe çalışan insanları hafife almaşınlar. Onların da ailesinin, borçlarının, yaşam savaşının olduğunu unutmasınlar. Müzik susmasın, inadına müzik, inadına birlik, inadına beraber olalım. Çünkü hepimizin duyguları, fikirleri farklı olsa da buluştuğumuz nokta yine müzik.
Neyse, diyeceğim o ki yaşanılan olaylara rağmen 2016 müzik dolu bir yıldı. Bir çok albümler, yeni isimler, rekabetlerin olduğu bir sene yaşadık. Bu yazının devamı gelecek, tek yazı olarak kalmayacak. Sevgili okuyucularım, uzun zamandır yılın en iyi şarkıları sıralamamı istiyorsunuz fakat ben sıralamayıp, bu sene ön plana çıkan isimleri, şarkıları yazmayı tercih ettim. Benden de size tavsiye; gördüğünüz listeleri, yılın en iyi şarkıları adlı yazıları fazla muhatap almayın :) o listelere dostluklar, geri kafalılık ve ihtiras çok karışmış.

YILIN EN İYİ KADIN SANATÇISI
HANDE YENER'Dİ




2016'nın ilk haftalarında Hit olan Serdar Ortaç'la ortak projesi ''İki Deli'' nin ardından yaz başında ''Hepsi Hit Volume 1.'' albümünü yayınladı. Çıkış şarkısı ''Mor'' haftalarca tüm listelerin başında yer aldı. Klipsiz oldukları halde albüm şarkılarından ''Emrine Amade'' ''Deli Bile'' Seviyorsun'' şarkıları Poll Production Youtube Kanalında milyonlarca dinlendi. Totalde bakıldığında, Hande Yener çok başarılı ve güzel bir yıl geçirdi. Bir albümde artık 1 Hit zor çıkarken, en az 5 tane hit şarkı çıkarması ve albümün sound, yorum, repertuvar olarakta çok başarılı olması inkar edilemez bir gerçek. Altın Kelebek ödülü, Harbiye Açık Hava konseri ve Bodrum'da ki Sebastian konsept partileriyle, konserleriyle de başarılarını tekrarladığını düşünüyorum. 2017'de de ''Hepsi Hit Volume 2.'' geleceğini biliyorduk ama Hande ''2017'de büyük sürprizlerim var.'' dedi. Beni çok heyecanlandırdığı ve şaşırttığı için her seferinde. Bakalım bu sefer neler olacak?

2016 YILINDA  MURAT DALKILIÇ'IN BAŞARILI MÜZİSYEN KİMLİĞİ ÖN PLANA  
ÇIKTI


    

 Son yılların en sevilen popçularından  Murat Dalkılıç'ın "Epik" albümü yaz aylarında müzikseverlerle buluştu. Öncelikle şunu söylemek istiyorum, Murat Dalkılıç'ın müzisyen ruhunu, bestelerini, şarkıları kendine has yorumlarını da çok seven biriyim. ''Epik'' albümünde dikkat edilmesi gereken bir ana tema var; "Kişiye Özel"  bir albüm. Başlıkta da dediğim gibi müzisyen kimliğinin ağır bastığı, kaliteli bir arşiv albümü yapmış. Ticari hesaplar ve matematiksel tatları bulamazsınız dinlerken. Tamamen, duygusallık ve samimiyet barındıran bir albüm. Ilk dinlediğinde algılayamıyorsan da ikinci kez dinlediğinde senin kıymetlilerin arasında yer alması yüksek ihtimal. Ayrıca bu sene Berkay'a "Uygun Adım" , Hande Yener'e "Görev" şarkılarını verdi. Kısacası daha çok müzik ruhunu ortaya çıkarttığı bir yıldı.


YILIN EN GÜÇLÜ DURAN İSMİ SILA'YDI


Sıla, bu seneyi "Mürekkep" albümüyle, güzel imajı, "Afitap" klibiyle karşıladı. Albümde "Yan Benimle" , "Can Dostum" gibi çok başarılı şarkılar vardı, konserleri devam ediyordu ancak birden bire çok ucuz, çok basit bir polemiğin kurbanı oldu. Zeki insanların anlayacağı bir açıklamasının başka taraflar tarafından çarpıtılmasıyla çok acı günler yaşadı, belediye konserleri iptal edildi. Ama o kararından, fikrinden asla caymadı. Onu kalbimden kutluyorum, duruşu ve karakteri için. Türk halkı onu ne kadar sevdiğini 1 saat içerisinde iTunes listelerinin Sıla şarkılarıyla günlerce dolmasıyla kanıtladı. Konserleri yeniden başladı. Hep güçlü dur Sıla, sen iyi bir örnek olarak kal..

YILIN EN İYİ SAHNE ŞOVUNA
           İREM DERİCİ İMZA ATTI         



Bu senenin en iyileri arasında kimler vardı diye sorsanız bana? Ben en başta İrem Derici derdim. Şubat ayında çıkardığı ilk albümü "Dantel" le, Rising Star jüriliği, Defacto reklam yüzü olması,  Harun Kolçak'ın projesinde yer alması, Bostancı Gösteri Merkezi'nde sahne alması, "Evlenmene Bak" "Dantel" "Dur Yavaş" şarkılarıyla zirveyi kaptırmaması.. E daha ne sayayım? Son golü de Altın Kelebek Ödülleri'nde şovuydu. Uzun süre dans eğitimi alınmış, sürekli spor yapılmış ve iyi bir görsel şov sunulmuştu o gece. Şarkı mixleri, kostümlerde çok iyiydi. Yıllardır Hadise'yi yakalayan birini arıyorduk, aradığımız kişi Irem Derici'ymiş. Yapılan güzel şeyleri de alkışlamayı öğrenin, yıllarca "Baba parası" dediniz, yalnız unuttuğunuz bir şey var bu piyasa ne koca, prodüktör, baba, sevgili sponsorlarını gördü, hiçbirinden cacık olmadı. O yüzden bahane bulmayın, alkışlamayı öğrenin. Ben en çokta hırsını, azmini alkışlıyorum. Unutmadan şunu da söylemeliyim, İrem'in geçen yıla kadar kendini beğenmediğini, sürekli çirkin algısı yaratan, kendiyle dalga geçtiren bir kadındı. Fark etmiyor mu acaba kendisi? Yıllar geçtikçe güzelleşen, kendine özgü bir havasının olduğunu unutmasın.

 YILIN EN ÇOK KONUŞULAN İKİLİSİ
   EMRAH KARADUMAN & ALEYNA TİLKİ



Kim bilebilirdi 16 yaşında genç bir kızın gelip, "Bırakın kazandım zannetsin zavallı." diyerek Türkiye'yi sallayacağını? Biz yükselen, başarılı insanları hiç sevmeyiz. Hatta üstüne de engellemeye çalışırız ya da yanımıza çekmeye çalışırız. "Aleyna'yı Bitirme Operasyonu" adı altında yazdığım yazının hala arkasındayım. Aleyna'nın sesinden, ışığından, özgüveninden çok rahatsız oldular. Bunun yanında çamur, yıllarca başarılı işlere imza atmış Emrah Karaduman'a da sıçradı. Kimileri destekledi (gibi yaptılar) , kimileri  üstünden prim yapıp gündeme gelmeye çalıştı. Siz bu kızdan daha çok korkun, "sadece bu başlangıç" diyorum. Ancak Aleyna, çok kötü bir ekiple çalışıyordu. Basın - pr danışmanı değişikliği yapması çok iyi olmuş. Aleyna, çok yeteneklisi ama dikkatli ol, oyuna gelme.

          YILIN EN ÇOK YENİ ŞARKICILARA DESTEK                
VEREN İSMİ SİNAN AKÇIL'DI



Sinan Akçıl çok zeki bir adam, kariyerini de çok iyi yönettiğini düşünüyorum. Ne kadar eleştirilse de, bu kadar büyük bir fan kitlesine sahip olması, bu kadar fazla konser vermesinden sonra  bize sadece susmak düşer. Bu sene "Şarttır" şarkısı, İrem Derici'ye verdiği "Evlenmene Bak" şarkısıyla başarılı bir yıl geçirdi. Gözümden kaçmayan bir detay ise Ferah Zeydan gibi çok değerli bir sesi bizimle tanıştırdı, arkasında durdu ve projelerinde ona yer verdi. Yine yeni isimlerden Çağla'nın "Pardon" şarkısında onunla düet yaptı ve klibinde yer aldı. Polisler için Demet Akalın'la "Polis Yanında" adlı şarkıda buluştu, ''Rakipsiz'' albümünde ''Dürbün'' şarkısıyla yer aldı. Yani Sinan Akçıl'ın müzik ve magazin anlamında sıkça gündemde olduğu güzel bir yıl geçirdi.                                                                                                                                                                                                                                                         2016 YILINDA EN ÇOK

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        

Yorumlar

Popüler Yayınlar