Hande Yener - HEPSİ HİT VOLUME 1.





HANDE YENER
HEPSİ HİT
VOLUME 1.




Hande Yener'in yeni albümü ''Hepsi Hit Volume 1.'' geçtiğimiz günlerde tüm müzik marketlerde ve digital platformlarda yerini aldı. Çıkış şarkısı olarak 10 şarkıdan ''MOR'' u tercih etti. Şuanda Yazın en iyi şarkılarından olmaya aday.
Öncelikle şunu söylemek istiyorum, Hande Yener'in bu aktif duruşunu seviyorum. Sürekli üretiyor, sürekli deniyor, sürekli gündemde. ''Mükemmel'' albümünden ve ''Sebastian'' dan sonra önlenemez bir yükselişe geçti. Çalıştığı isimler genişledi, tek tarzdan değil bir çok tarzdan şarkı yakalayıp, tüm insanlara hitap etmeyi başardı özellikle de son albümü ''Hepsi Hit'' te bunu görebiliyoruz. Hande Yener, şarkı seçme konusunda ve yakalama konusunda iyi bu inkar edilemez. Herkesin tepki gösterdiği ''Kış kışşş'' ile sokak modasını yakaladı. Beğenmiyoruz diyenler, gece kulüplerinde cinleri kovdular ama! Türkiye'de kaç sanatçı Harbiye Açık Hava sahnesini her sene hiç şaşmadan full dolduruyor, ya da her sene özel bir görsel show'la misafirlerini karşılıyor. Hande'yi bence bir yerden vurmak zor. Kadının dolabında cesedi yok ki :) Bu kadar hızlı geçiyorum, övecek çok şey var kusura bakmasınlar!

     Gel gelelim ki benimde bu yaz 2 favori albümünden biri olan ''Hepsi Hit Volume 1.''e. Hem imaj olarak hemde alt yapı olarak yine farkındalık yaratan bir Hande Yener'le karşı karşıyayız. Herkesi mutlu edecek, herkesin kendini bulabileceği bir şarkı var albümün içerisinde. Çalıştığı isimler Türkiye'nin en iyi müzisyenlerinden Ersaylar Altanlar Mertler Muratlar var da var yani!
Bir çok sound denenmiş. Uzun zamandır, Hande'den böyle güzel slow'lar dinlemeyi özlemişim.
''Kavuşabilir Miyiz?'' ve ''Bilmiyor'' bu ihtiyacımı giderdi. Kulüp ve elektronik müzik ihtiyacımı ''Bu Kafayla'', Eğlenceli ve mod şarkı ihtiyacımı ''Deli Bile'' ''Emrine Amade'' , Arabesk ve güzel yorum duyma ihtiyacımı da ''Seviyorsun'' giderdi.

MOR 
Hande Yener'in çıkış şarkısı ''Mor'' gayet yerinde bir karar olmuş. Herkesin arabalarda son ses dinleyebileceği, radyo da duymaktan keyif duyacağı, eller havaya avaz avaz söyleyebileceği bir şarkı olmuş. Ee tabi Mert Ekren'in matematiğine kuvvet! Hesaplarla yapılan şarkıların artık A1 olduğu gerçeği gözlerden de kaçmıyor. Şu geçmişle bugünü karşılaştırmayı da bıraksak diyorum! Şuanda bile çok zor hit çıkarken, ''Kırmızı'' ve ''Mor'' u da karşılaştırmak o kadar saçma geliyor ki.


EMRİNE AMADE
Sebastian'da büyük uyum yakaladıklarını düşündüğüm Ersay Üner bestesi olan bir şarkı ''Emrine Amade''. Gürsel Çelik'in özenle nakış gibi işlediği düzenlemesiyle albümün en iyilerinden! Eğer karar değişmezse,  2.Klip şarkısı olarak seçilmiş.. Yerinde duramıyorsun dinlerken, nakaratta baba yükselen şarkılar vardır onlardan biri işte!

KAVUŞABİLİR MİYİZ?

Dinlediğimde eski Hande Yener slow'larını hissettirdi bana. Sizde de öyle bir his uyandığına eminim.
Mert Ekren açıkçası, slow şarkılar konusunda oldukça iyi. ''Seni Biraz Fazla Sevdim'' ''Kusura Bakma'' en büyük kanıtlardan biri değil mi? Hande Yener'in kalbinize dokunan, duru sesiyle şarkı bütünleşmiş. Eğer klip çekilirse bu kış çok duyar mıyız? Duyarız garanti!

DELİ BİLE
Albümün en büyük hitlerinden biri. Bu şarkıyı başkası söylese bu kadar güzel olur muydu? Pek sanmıyorum.
Aranjesiyle oldukça tarz, fresh, nabız yoklayıcı olmuş. Şarkıda keza öyle olmuş! Altan Çetin'le Hande Yener güçlerini birleştirdiklerinde, hep iyi işler çıkartıyorlar! Bu albümde de fazlasıyla Altan Çetin'in iyi işleri var!

SEVİYORSUN
Bence albümün en büyük HİT'i. Yıllarca unutulmayacak, hafızalara kazınacak Hande Yener şarkılarından biri olacak. Eğer değerlendirilirse Yılın şarkısı olmaya aday kendisi. Demiştim ya Hande'den bu albümde her tarz şarkıyı duyabilirsiniz diye. Bunun en büyük örneği arabesk dokunuşlarla ''Seviyorsun''. Muhteşem bir şarkı, çok iyi bir Altan Çetin & Gürsel Çelik çalışması, Hande'den özlediğim yorumuyla şarkıyı 10'a katlamış.

BİLMİYOR
Örnek verirsek ''Teşekkürler'' ya da ''Çöp'' ü aratmayacak kadar iyi bir slow. Etkileyici vokaliyle Hande Yener farkını koymuş şarkı da. Albüm de 3 Altan Çetin şarkısı var. Ve hepsi birbirinden farklı. Ne güzel bir şey! Tekrara düşmeden, 3 İyi şarkı!

VAH VAH
Bu şarkı resmen, ''Hani Bana'' şarkısına kardeş olarak dünyaya gelmiş. Mert Ekren hem bestelemiş, hem düzenlemiş.  ''Naber'' , ''Hani Bana'' gibi ve yenisi eklenen ''Vah Vah'' Hande Yener'e biçilmiş kaftan. Başkası söylese, kenara köşeye atılabilir ama Hande'de bu tarz şarkılar devleşiyor! Albümde herkesin favorilerinden biri bu şarkı!

BU KAFAYLA
Yine bir Ersay Üner şarkısıyla karşılaşıyoruz. 2'de 2 bu albümde Ersay! Bestecilik kimliğinin yanında çok iyi de aranjör olduğunu gösteren bir çalışma. Beni bu şarkı, ''Romeo'' zamanlarına götürdü. Büyük hit dediklerimizden biri de bu şarkı. Mutlaka kliplendirilmeli! Oldukça sert, elektro kafaları damarınızda hissettiğiniz, sizi uçuran bir şarkı.

GÖREV
Gözüm kapalı, Murat Dalkılıç şarkısı diyebilirim. Belirli kitleye hitap edebilecek bir şarkı, fazlasını beklemiyorum. Ama şarkının girişindeki intro'da Hande'nin konuşmalarıyla süslenmesi iyi olmuş. Serkan Ölçer'i de kutluyorum. Keşke diyor insan! Murat Dalkılıç'la düet yapsalardı. Nakaratta en güçlüsünden ikisinin sesini duymak ; Offff! diyorum!


BİRİ KAYBEDİYOR
Albümün son şarkısı ; Kapanış baya değişik, baya farklı. Çağın Kulaçoğlu'nun remixlerini beğenerek takip ediyordum, ancak bu şarkının düzenlemesiyle Çağın'ın müzikte profesyonelliğe doğru koştuğunu gösteriyor. İçimden bir ses, albümde gizli hitler vardır ya ve sonradan listeleri kavururlar.''Biri Kaybediyor'' bana bu hissi veriyor her dinlediğimde. Pek dinlemeye alışık olduğumuz kafalar değil. Belki de anormal olması bizi ona çekiyor.


Yani sonuç olarak bana göre, ''Hepsi Hit Volume 1'' gayet doyurucu, tatmin edici bir albüm olmuş. İleri ki günlerde de çektiği kliplerle, gerçekleştirdiği konserlerle de albümün başarısına başarı katıp ivmeyi yükselteceğine eminim. ''Seviyorsun'' ''Deli Bile'' ''Bu Kafayla'' mutlaka kliplenmeli, en az 5 klip çekmeden albümü kapatmamalı.
 İlk klip ''MOR'' du Gülşen Aybaba çekti. Dikkat çekici bir klip olmuş, Bu klipte zaten Hande'den başka kimden beklenebilirdi ki? Fazla karanlık olmasından başka hiçbir problem yok. Kadın yıllarca farklı, standart üstü şeyler yapmış, aykırılığı seviyor. Yok çok fazla erotik, yok çok fazla fetiş! Geçin bunları geçin!
 

Yorumlar

Popüler Yayınlar