ANIL TİRYAKİ RÖPORTAJI | ZAAF | POP BİZDE



 OKUMAYI VE YAZMAYI SEVİYORUM AMA BESTELEME KONUSUNDA İDDİALI OLDUĞUMU YENİ KEŞFETTİM 



Onu bilenler İnstagram'dan biliyor, Anıl Tiryaki. Sosyal medya da bir arkadaşım vasıtasıyla şarkısı ve klibi önüme düştü, adı ''Zaaf'' tı, sosyal medya hesabını inceledim baya güzel giyinen, janti bir adam ve moda bloggerı'ydı. Ön yargıyla yaklaştım, yalan yok! Ön yargılarımı kıran şey ise böyle güzel bir şarkıyı Anıl'ın kendisi yazıp bestelemesiydi. Bu anlamda önünün açık olduğunu düşünüyorum. Aslında bu şarkıyı şarkıcı Gülşen'in yeğeni Ezra için yapmış fakat kendisi söylemiş, şarkının demo halini ünlü modacı Hakan Akkaya'ya dinlettiğinde beklemediği bir olumsuz yanıt almış. Anlayacağınız başından baya şeyler geçmiş! Okuyun derim, bu keyiflli sohbetimizi :)

• Ben hiç tanımıyordum seni yani hiç sosyal medyada da denk gelmedim bir arkadaşım klibin “Zaaf” ın teaser’ını gördüm, “Aaa, bir erkek şarkıcıya göre çok iddialı ve coo bir klip, garip!” dedim. Şarkını da dinledim, totalde her anlamda titizlikle hazırlanmışsın. Çıkan sonuçtan memnun musun?

6 yıldır moda sektöründeyim, son 4 yıldır aktif sosyal medya kullanıcısıyım. İnfluencer kimliğim sayesinde; Avrupa'daki moda haftalarına davet ediliyorum, yerli ve global birçok markayla işbirliği, moda dergileriyle röportajlar, blogum üzerinden moda eleştirileri yapıyorum. Gerçi son 1 yıldır blogumu kapattım. Sadece moda dergilerine yazıyorum. Bunların hepsini takip eden bir kitle var ve bu kitle sadece moda sektörünü yakından takip edenlerden oluşuyor. O yüzden beni herkes tanımıyor, ama modayı yakından takip edenler muhakkak beni bir yerlerde görmüşlerdir. Zaaf'ın ilk 15 günlük sonucundan memnunum, ilk işin günahı olmaz derler ya, planlarımı gerçekleştirirsem, müzik piyasasına yeni bir soluk getireceğim. Bu bir başlangıçtı. 

• Tabir-i caizse “feyşın blogger” herkes biliyorsun, İnstagram’da 10 kişiden 7’si “Ben blogger’ım diyor” müziğe geçmende ki sebep, o blogger’ların arasından sıyrılmak ve fark yaratmak olabilir mi?

Aslında yaklaştın ama tam değil. İnstagram sayesinde daha geniş kitlelere sesimizi duyurabiliyoruz ve bloggerlar olarak bizi instagram çok besledi. Şimdi durum dediğin gibi, herkes stilini instagram üzerinden paylaşıyor ve blogger olduğunu söylüyor ama bu konuda yazı yazmak, fikir üretebilmek, trendleri takip etmek ve uygulamak her baba yiğidin harcı değil. Son 1 yıldır üretmekle ilgili sıkıntı içindeydim. Yeni bir hedef ve odak noktasına ihtiyacım vardı. 4 ay önce bir studyo ortamında şarkı çıkarmaya karar verdim. İnanmadığım bir proje için çaba sarfetmem ama eğer güvendiysem, sonuna kadar uğraşırım. Ben üretmeyi seviyorum, kendime yeni hedefler koymayı ve onun için savaşmayı. Yaradılışım bu. 




• Şarkıyı ilk dinlediğimde senin yazdığına inanamadım çünkü müzik eğitimin yok, başka bir isimde de hiç şarkını duymadım. Aslında bu şarkıyı bir arkadaşının albümüne koyması için hazırlamışsın. O isimi biz tanıyor muyuz? Şarkıyı yaptıktan sonra “Nasıl yani, bu benden mi çıktı” dedin mi?

Şarkıyı yeni çıkış yapacak bir arkadaşım için yazdım. İlk haberi benden alın o zaman. Türkiye'nin önemli sanatçılarından Gülşen'in yeğeni Ezra, yakında ilk teklisini çıkartacak. Onun için 3 şarkı yazdım, biri Zaaf'tı. Edebiyat okumam kalemimi kuvvetlendirmiş olabilir, okumayı ve yazmayı seviyorum ama besteleme konusunda iddialı olduğumu yeni keşfettim. Son 2 ayda 25 şarkı yazıp besteledim. 

• Klibin sanat yönetmenliğini ve styling çalışmalarını sen yapmışsın ve baktım baya da büyük isimlerle çalışmışsın. Genelde alışığız, stüdyolarda neon renkli iğrenç spot ışıklar ve iki dansçıyla çekilen kliplere. Şaşırttın valla! Hayalinde ki klip tam olarak bu muydu?

Hayalimdeki klibe yaklaşmam için en az 5 yıla ihtiyacım var. Çıkan sonuç beni tam anlamıyla tatmin etmedi, çünkü kendimi teslim ettim. Kontrolün kendimde olmasını seven biriyim, şarkının aranjesinden, styling'ine, klibin çekim sahnelerine kadar her şeye müdahale etmek istiyorum. Şunu da söylemeden geçemem; ilk klibim, son dönemde çıkan kliplerin çok üstünde bir vizyona sahip. 

• Tarz olarak Türkiye’de beğendiğin giyimiyle, kostümleriyle, duruşuyla bir kadın bir erkek şarkıcı söyler misin? Nedenini de açıkla ama :)

Erkeklerde Edis'i beğeniyorum, azimli ve yaptığı işe çok inanıyor, bu durumda başarıyı getiriyor. Çalıştığı ekipte öyle. Kadınlarda çok düşündüm ama gerçekten bulamadım. Özellikle kostümleri hepsinin ya çok kötü, yada taşıyamıyorlar. 



• Şarkılar yazmaya devam edeceksin sanırım, şimdi diyecekler ki “Bu kim de söz ve müzik yapıyor” diye. Söyle de bilsinler, hangi fakülteden mezun olduğunu!
Şarkını emanet etmek istediğin bir şarkıcı var mı? Kin şarkını söylemesini istersin?

Kimin ne dediğini umursamayalı çok uzun zaman oldu. Şarkıda da söylemişim: kim ne der düşünmeden :) Şarkılarımı sadece kendim için yazıyorum, bir sanatçıya şarkı verecek olursam onun için yazarım. Onun hikayesini yazmak istiyorum. Sadece 1 şarkımı Sibel Can'ın okumasını çok istiyorum. En kısa zamanda ulaştıracağım. 

• Oyunculuktan, modellikten, sunuculuktan şarkıcılığa geçen gördüm ama blogger’lıktan şarkıcılığa geçen hiç görmedim. Hiç “Anıl sakın yapma, bak büyük risk alıyorsun” diyenler oldu mu? 

3 ay önce arkadaşım Hakan Akkaya 'ya heyecanla " Ben şarkı çıkarmaya karar verdim, hadi hemen dinle! demo yaptık "  dedim. Bana asla dinlemeyeceğini, daha dinlemeden beğenmediğini söyledi. Herkesin bir ön yargısı vardı yapacağım işe. Moda sektöründe güzel bir kariyerin var, kendini başka bir sektöre giriş yaparak bitirmek mi istiyorsun dediler. Şarkı çıktıktan sonra hepsi çok sevdi ve şaşırdı. İşte 15 gündür bende onların şaşırmasını izliyorum. 



• Şarkıcılığı hobi olarak mı yapacaksın yoksa profesyonel anlamda dansçılarla koreografiler, şovlar, konserler düşünüyor musun?

Artık müzik sektöründeki her sanatçı birer influencer olduğu için, benim moda içeriği ürettiğim influencer kimliğim devam edecek. Müziğin bir proje olarak kalmayacağını şarkının ilk çıktığı gün anladım. İlk gün, İtunes Zirvedekiler listelerine gireceğimi düşünmüyordum, tahmin ettiğimden fazla güzel tepki aldım ve Zaaf'ın hep bir ağızdan söylendiğini duymak inanılmaz bir his. Yeni şarkı için çok daha güçlü bir altyapı, styling, dans ve hikaye olacak. Önceliğim duygularımı yansıtmak ve müzik sektöründe Anıl Tiryaki 'yi yaratmak. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar