MÜZİK DÜNYASINDA SON GELİŞMELER #PopBizde2017


EBRU GÜNDEŞ'İN ALBÜMÜ YAKINDA GELİYOR


En son albümü ''Araftayım'' , 2014 Yılının son aylarında müzikseverle buluşmuş ''Araftayım'' ''Nerdeydin'' şarkıları listelerde haftalarca 1 numarada kalmış, klipsiz oldukları halde ''Oku Canıma'' ve ''Her Durumda'' gibi şarkıları da ön plana çıkmış o senenin en çok satan 2.albümü olmuştu 100.000 satış rakamını geçerek. O Ses Türkiye programı, konserleri ve en son olarak da Murat Boz'la ortak çalışması ''Gün Ağardı'' şarkısıyla adından sıkça söz ettiren Gündeş'in albümü 2017 yılında bizlerle olacak. Stüdyoda hummalı bir çalışmaya girmiş ve repertuvarını tamamlamış durumda. Albüm artık şekillenmeye başlamış, ufak ufak bilgilerini alıyoruz. Çoğunlukla Gökhan Tepe bestelerinin olduğu, Ayla Çelik'in ise ''Çok güzel bir albüm geliyor, bizim yaptığımız şarkının ismi bile fena!'' diye beklentileri yukarı taşıyor. Projesini Nisan ayına yetiştirmeye çalışan Gündeş'in albümünde belli olan isimlerin başında Sinan Akçıl, Gökhan Tepe, Sezen Aksu dışında  Erhan Bayrak, Şebnem Sungur, Ozan Çolakoğlu olacağı söylentileri var. Albümün Emre Müzik etiketiyle çıkması tahmin ediliyor. Bakalım aylardır duygu birikimlerini, sustuklarını nasıl şarkılarla bize anlatacak Gündeş, çok heyecanlıyım!




BÜYÜK YETENEK AVCISI
SONER SARIKABADAYI



Soner Sarıkabadayı'nın başarılı müzisyen ruhuna denilecek söz yok ama son zamanlarda daha da fazla farkına vardığım bir durum var. PDND adlı müzik şirketinin kurucusu olan Soner Sarıkabadayı, son yıllarda harika yeni müzisyenlerle bizi tanıştırdı. Kendi kariyerini ilerletirken ve projelerini yayınlarken başka isimlerle özellikle de ''No Name'' diye adlandırdığımız isimleri müzik dünyasına kazandırmak çok zor ve oldukça da riskli bir durum. Edis'in ''Benim Ol'', Gamze'nin ''Fanatik'', Genco Ecer'in ''Vur'' ve benim son zamanlarda dinlediğim Eylül'ün ''Kalk Git'' şarkısının altında bir PDND imzası var.
Çok büyük sanatçılar bile böyle bir şeye yeltenmezken Sarıkabadayı'nın her anlamda yeni isimlerin arkasında durması, projelerini yönetmesi, röportajlarında yanında olması takdire şayan. Bir çok yeni isime umut kapısı olma gerçeğini göz önüne seriyor kendisi.





SİNAN AKÇIL'IN
HAKLI İSYANI


Geçen günlerde bir Sinan Akçıl tweeti gördüm. Bir kaç gazetecinin, konsey halinde Sinan'ın operasyon geçirmesini ele almışlar. Ve olay sağlık probleminden başka yönlere çekilmiş bildiğiniz ''Ses estetiği olmalı.'' sözüne kadar gelmiş. Önce şunu söylemek istiyorum, Eurovision gibi bir yarışmada bestesiyle adından bahsettirmiş, Türkiye'de sayısız başarılı şarkıya imza atmış bir müzisyeni bu şekilde eleştirmek çok büyük bir saygısızlık. Evet, beğenmeyebilirsin ya da dinlemeyebilirsin ama bir sağlık problemini ''Ses estetiği'' noktasına getirirsen sana orada bir ''Dur!'' derler. Sinan Akçıl, her yaptığı çalışmayla belirli bir digital satış yakalıyorsa, ciddi bir fan kitlesi varsa, konserlerine yoğun bir ilgi varsa sana da orada ''Aa, helal olsun adam bak dinleniyor da seviliyor da.'' demek düşer. Ses göreceli bir kavramdır, biz nice isimleri göklere çıkartıyoruz, onlara bir gün de ''Ses estetiği olun'' dediğinizi hatırlamıyorum. Eleştirirken yapıcı eleştiri yapmalıyız ve en önemlisi saygılı olmalıyız. Bu ilkeleri aklınızdan çıkarmayın derim. Yıllarca gazetecilik yapan insanların, taraflı yayın yapma adına ellerinden geleni yapmaları da çok komik. Kendi müzik şirketi yaptığı projelerden memnun, her sene  en az 2 şarkısı patlayan bir şarkıcı yani. Sinan Akçıl bu arada çokta zeki bir adam, nerede ne diyeceğini, nasıl gündeme geleceğini çok iyi biliyor.



BU İKİLİ ÇOK KONUŞULUR
Işın Karaca & Sefa Cheshmberah



Günlerdir dilimden düşmeyen, sabah kalktığımda, gece uyurken dinlediğim bir şarkı var. Şarkının ismi ''Sevmekten Anladığım''. Bir aşk hikayesini anlatıyor bizlere Işın ve Sefa. Şarkının düzenlemesi çok soft, çok sade, çok masum dokunuşlarla güzel bir hal almış. Son günlerin hatta yılların modası ''Fast Food'' şarkıların çok dışında, dinlemeye hasret kaldığımız şarkılardan biri. Sözü ve müziği Sefa Cheshmberah'a düzenlemesi Akın Büyükkaraca ve Turan Güçnar' ait. Işın Karaca ve Sefa Cheshmberah birlikte seslendirmişler şarkıyı. Sesleri çok iyi bir uyum yakalamış, dinlerken asla yorulmama garantisi veriyorum. Huzurla, cümleleri hissederek dinlemeniz mümkün. Akış Production ilk projesi ama çokta başarılı bir proje başlangıç için. Işın Karaca'nın, büyük yeteneklerin elinden tutmasına da her seferinde helal olsun! Sefa Cheshmberah bu şarkıyla kesinlikle, ileri ki dönemlerde onu çok dinleyeceğimizi hatta başka isimlerin albümlerinde de şarkılarını duyacağımızın sinyallerini veriyor. Şarkı da ki kafa sesleri, hakimiyeti çok iyi. Kendisinin canlı performanslarını Youtube kanalından da takip edebilirsiniz, hayatımıza Işın Karaca'nın ''Her Şey Aşktan'' albümüyle birlikte girmişti, ben onu TRT Müzik'te Işın Karaca'yla ''Vurgunum'' şarkısında düet yaparken görmüştüm. Çok kıymetli bir ses Sefa, o yüzden kalbinize almanızı, dinlemenizi rica ediyorum. Işın Karaca'ya gelirsek, o zaten gerçek bir sanatçı ve gerçek bir yorumcu. Şarkıda ki performansı, hissiyatı çok büyük. Şarkının formuyla da Ekim 2017'de çıkacak Akustik albümüne bizleri çağırıyor. ''Sevmekten Anladığım'' özetle şu soğuk havalarda içimizi ısıtacak, cesur aşk hikayesini anlatan bir şarkı. Dinlemeyi unutmayın!

    

PRENSES SİMGE & PRENS OZAN






Her yerde söylüyorum, beni son yıllarda en çok heyecanlandıran kadın popçu Simge. Hiç tekrara düşmeden, ''Aman bu tuttu, biz bundan 1 tane daha yapalım.'' kafasıyla müzik yapmadığı için, heyecanlanıyorum, eminim ki sizlerde öyle. Son teklisi ''Prens & Prenses'' geçtiğimiz günlerde yayınlandı. Sözü ve müziği Ersay Üner'e düzenlemesi Ozan Bayraşa'ya ait. Sizin presinizi, prensesinizi bilemem ama bence Prenses Simge & Prens Ozan. Şarkıyı dinlemeye başladığınızda çok başarılı bir introyla açılış yapılıyor. Etkileniyorsunuz ister istemez, şarkının ilk saniyelerinde. Çünkü Türk ezgileri bizi hemen kaptırıyor şarkıya. Tam damar bir tarz ya da bileklerimizi kestirecek türden diyemiyoruz. Bana göre ''meditasyon'' niteliği taşıyan modern bir şarkı. Dinlerken, Simge'nin sesi hiç yormuyor, tam aksine rahatlatıyor. Şarkıdaki düzenlemenin büyük bir payı var, bu hisleri duymamda.
Şarkının sözleri de çok kıymetli, mesela şöyle diyor Ersay Üner ''Her şeye rağmen bugün de son buldu, sustu tüm sesler, güneşle kayboldu.'' şeklinde devam ediyor. Duygulu, hüzünlü, anlamlı şarkılara çok ihtiyacımız var. ''Yankı'' dan sonra ''Prens & Prenses'' bu ihtiyacımızı fazlasıyla gideriyor. Kliplerini tek beğendiğim kadın kendisi, ''Bip Bip'' ten ''Prens & Prenses'' e kadar çok başarılı yönetmenlerle, çok iyi klipleri buluşturdu. İşine yatırım yapan, emekçi sanatçıların önünde saygıyla eğiliyorum. Her single fotoğrafları birbirinden güzel. Çokta yerini sağlamlaştırdığını, yıllar geçse de ''Miş Miş'' ''Yankı'' gibi bize çok güzel şarkılar bıraktığının farkındayım, bırakmaya da devam etmesini diliyorum kalpten.



   FULİN
MAGAZİNİ BIRAK
                       İŞİNE BAK                   



Haftalardır, kahvaltımı hazırlayıp yanına da kahvemi koyup sabahları magazin gündemine göz atmak için televizyonu açıyorum. Fakat dönüşümlü olarak her hafta Fulin'i görüyorum. Artık olay şarkıcılıktan çıkıp, magazin figürü olma yolunda ilerliyor. Son şarkın ne kadar güzeldi ''Süper Kahraman''. Şarkını 1 kere söyleyemedin programlarda. Hep Aleyna Tilki & Emrah Karaduman olayıyla ekranlarda oldun. Kimine samimi geldin kimine de samimiyetsiz. Artık, çok sıkıldık be Fulin! İyi bir şarkıcı olmak istiyorsan, önce kariyerini yönetmeyi bilmelisin. İki röportajla, üç televizyon programında 30 dakika görünmeyle olmaz bu işler.
Sana tavsiyelerim var, bence dikkate al.
Senin Aleyna'yla yan yana getirilmen çok komik, sen 2014 Yılında ''Firarda'' , sonra ''Keyf-i Halik'' son olarakta ''Süper Kahraman''  yayınladın. 3 single, 4 klibin var. Aleyna Tilki, daha çok taze ve yeni bir şarkıcı. Kıyaslanman ve onunla aynı noktada tutulman büyük saçmalık. Çok sık ekip değiştiriyorsun, basın danışmanı ve menajer anlamında. Önce doğru, uzun soluklu bir ekip kur, sonra yol al. Müziğinle, konser takviminle gündeme gel de ''Şu kız da helal olsun başarmış.'' desinler. Ne konser var, ne şarkı var. Sana destek vermiyorlar algısı yapılıyor da, her sabah programlara çıkan sen, sürekli gazetelere röportaj veren sen, ne gibi daha destek bekliyorsun?
Yapıcı eleştiriyorum, bu benim fikrim. İyi bir şarkı yap, iyi bir ekip kur bizde seni kutlayalım. Daha şarkıcılıkta kendini kanıtlayamazken, oyunculuk hevesini de bir kenara koymalı ve yeni şarkına odaklanmalısın. Demet Akalın'a hocam demen ve önünde saygıyla eğilmen güzel. Fakat, ben hocam dediğim insanı örnek alır, bir geçmişine bakarım. Zirveye çıkış serüveninde Demet Akalın'ın birileri sayesinde gündeme gelerek değil kendi başarısıyla ve samimiyetiyle zirveye oturduğunu kaçırmışsın sanırım, ben sana hatırlatayım. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar