FERİDE HİLAL AKIN RÖPORTAJI | YOK YOK | POP BİZDE

❝ZOR BİR DÖNEMDE MÜZİĞE ARA VERMEYİ DÜŞÜNÜRKEN HAYAT ELLERİMDEN TUTUP 'HİÇBİR YERE GİDEMEZSİN' DEDİ RESMEN 




• Şimdi hikayenin en başına ışınlanalım, sen 3. ya da 4. sınıftayken bir çoçuktan hoşlanıyorsun ve çocuğun sesinden, söyleyeceğin şarkıdan etkileneceğini düşünüp sınıfta herkesin karşısında şarkı söylüyorsun ama hiçbir şey istediğin gitmiyor, herkes sana gülüyor. O ana tekrar dönsen Feride’nin kulağına neler söylemek isterdin?
 
Kendine inanmaktan bir an bile vazgeçme. Son gülen iyi güler bebeğim. 😂🙈

• Şu aralar çok eleştiriliyor popçuların rap müzik ya da daha doğrusu trap müzik yapması. Sen de “Yok Yok” ile şaşırttın, bu konuda eleştirenlere neler söylemek istiyorsun? 

Müzik özgür. Herkes istediği tarzı yapabilir. Kendimi yeniliyorum bunun sebebi teknoloji ve zaman çok hızlı bir şekilde hayata yön vermeye devam ediyor. Müzik değişiyor ona ayak uyduruyorum. Bu gayet normal bir durum. O yüzden dans halinde olmaya devam edeceğim :D 

• Scorp uygulamasında şarkılar söyleyen, 200 - 300 takipçisi olan bir kızdı Feride Hilal, sonra bir videosunu İnstagram’da paylaşıyor ve bir gecede etkileşim yağıyor, senin hiçbir şeyden haberin yok. Neler hissettin, dinlenme rekoru kırdığını anladığında ağladın mı, çığlık mı attın, neler yaşadın?   

O anda bir kamera olsaydı o da izlenme rekorları kırardı. :D Serotonin nirvanada tabii, deli gibi taklalar atıyordum evde. Bu inanılmaz bir duygu. Çünkü çok çaba harcadım. Video bu kadar etkileşim almadan önce benim için zor bir dönemdi. Ara vermeyi düşünürken hayat ellerimden tutup “hiç bir yere gidemezsin” dedi resmen!

• Bir programda izledim, orta seviyeli bir ailenin kızısın, baban memur. Meşhur başarı hikayelerinden biri aslında senin ki de, biliyoruz ki bu işe yatırım yapmak gerek ve büyük paralar harcanıyor projeler için ama senin şansın bir şekilde dönüyor sen de sosyal medyanın yıldızlarından oldun. Şu an müziğini yapmak isteyen ama maddi olanakları olmayan gençlere neler söylemek istersin, biraz anlat sen neler yaşadın o dönemlerde, çaresizliklerin oldu mu?

Çok sevdiğim bir söz var. “Bazen, varken yoktur, yokken vardır.'' Yani demek istiyorum ki; bazen elinde tüm imkanlar olsa da onları değerlendirmeyi bilmediğin sürece imkanların varlığıyla yokluğu arasında bir fark olmaz.. Ama bazen de imkanlar olmadığında başarmak için daha da çabalarsın. En iyisini yapmak için çok çalışırsın ve imkan yaratırsın. Ve fırsatları değerlendirme gücü de çok önemli. Başarılı insanlar bu başarıyı nasıl yakalıyor? Sorusunun cevabı ise; azim, ve çok çalışmadır. Ama en önemlisi önce kendine inanman olacaktır.

• 3 sezon reytingleri iyi giden bir dizide yer aldın, sinema filmleri oldu. Müzikal kariyerinin yanına oyunculuğa da ekledin ama her ikisinde başarılı olabilen hiç yok mutlaka birisine ağırlık vermek zorunda kalıyorsun, dengelemek imkansız. Hem oyunculuk hem şarkıcılıkta iddialı mısın? 

Oyunculuk güzel bir deneyim oldu. Alıştım da, özlüyorum bazen o set ortamını ama benim en büyük tutkum “müzik”. Söz “iddia” ise müziği seçerim. Oyunculukla 2016'da tanıştım. Çokta sevdim aklıma yatan projeler olursa devam ederim ama her zaman önceliğim müzik 🎶 




• Seni şarkılarınla tanıdık, aslında Feride Hilal Akın denilince “şarkıcı” deniliyor “oyuncu” değil. Oyunculuktan şarkıcılığa geçen çok oldu son dönemlerde sen de görüyorsundur, peki bir şarkıcının oyunculuk yapması nasıl karşılandı, risk aldığını düşünüyor musun?

Risk aslında benim müzikten ayrı kalma sürecimdi. Çünkü yoğun bir set temposu olunca müziğe çok vakit ayıramadım. Onun dışında şarkıcılıkla oyunculuk birbirini besleyen dallar. Ben Fırsatları değerlendirip tekrar müziğime, hedefime geri dönüş sağladım. Yani risk değil birbirini desteklediler. Her şey yolunda gitti. 

• Yıllar önce popüler olmadan önce bir müzisyene uzun, çok hissederek ve severek uzunca bir mesaj yazıyorsun ama o müzisyen, mesajını görmüyor sen de üzülüyorsun çok. O ismi açıklamanı istiyorum, hiç bir araya geldiniz mi? Sahnelerinde onun şarkılarına yer veriyor musun?

2014 yılında Kalben’i daha yeni yeni tanıyordum ve yaptığı müziğin samimiyetine vurulmuştum. Hissederek söylüyordu ve şarkı sözleri o zaman ki düşüncelerimi yansıtıyordu. Ve ben de o dönem ''Sakin Ol Evladım'' şarkısını coverladım.  Ardından Facebook'tan mesaj gönderdim Ama dönmeyince çok üzülmüştüm. Geçen sene bir röportajımda bahsettim ve daha sonrasında Kalben ile mesajlaşmaya başladık. İnanılmaz güzel bir ruh. Daha buluşmak nasip olmadı. Ama en yakın zaman da görüşeceğiz. Şarkılarını sahnemde severek söylüyorum ✌🏼

• Hep sorarlar popüler olduklarında ve şöhreti yakaladıklarında genç yıldızlara, “Ailene ev aldın mı?”, “Yatırım yapabildin mi” diye türev sorular. Bu sorunun yanına bir de şunu eklemek istiyorum, popüler olmadan önce maddi yetersizlikten çok yapmak istediğin yapamadığın ya da almak isteyip de alamadığın bir şeyi gerçekleştirdin mi para kazanmaya başladıktan sonra anlat biraz bize :)

Lise sondan beri kendi paramı kendim kazanıyorum. Uzun zaman interneti olmayan bir telefonum vardı. Ve ilk para kazanmaya başladığımda kendime son model bir telefon aldım. Bilgisayarım yoktu, bilgisayar aldım. Hep ufak tefek ama hayatımın en önemli yerini kaplayan iki araca da kavuştum bu sayede 😂 Sonra hep ses kartım ve mikrofonum olsun isterdim ama istediğim ürünler çok pahalı olduğu için hep ertelerdim. Bir kaç konserden sonra onları da haneye eklemiş oldum :) Müziğime katkıda bulundum. Küçük şeylerde mutluluk arayan biriyim :) Yatırım yapabilecek kadar büyük paralar kazanmadım. Daha yeni yeni o seviyeye geliyorum. Anneme ev almak benim de hayalim daha yapamadım ama onu saraylarda yaşatacağım. Kardeşimin eğitimi için sakladığım bir birikimim var. Hak ettiğim paraları kazanınca bütün planlarımı gerçekleştireceğim. 



• Şimdi “Yok Yok” çok iyi gidiyor, müzik kariyerinde nasıl bir yol çizdin kendine. Bir albüm olacak mı, single - teklilerle mi devam edeceksin, başka projelerin olacak mı? Bizi şaşırtacağın şeyler var mı?

Uzun zamandır ilk defa bir şarkımla aşk yaşadım. Tüm şarkılarım Feride Hilal Akın'ın oluşumunda büyük katkı sağladı yalnız son yaptığım şarkı beni daha çok temsil eden bir proje oldu. Ondan öncesinde ekibimle hep toplum için şarkılar yapmıştım. Kendimi kabullendirmek adına. Dinleyicilerim sevdiğinde ve beni kabullendiklerini anladığım anda çoğu kişiye göre “risk” bir parça olarak 'Yok Yok ’u çıkarmış oldum. Bütün şarkılarımdan daha büyük bir izlenme katetti. Spotify’da 300.000 dinleyicim varken, Yok Yok’tan sonra bir ay içinde 1.300.000’e ulaştı bu rakam :)  Şuan da eylüle hazırlanan bir projem var. Söz müzik bana ait. Ve bence fazlasıyla şaşırtacak bir şarkı oldu. Farklı ve samimi :)  Bundan sonra hiç ara vermeden her 45 günde bir parça çıkarmayı düşünüyorum. Üretim halindeyim :) 

 Eğer bir gece de tüm Türkiye o paylaştığın videoyu izlemeyip, yayılmasaydı ve sen fark edilmeseydin pes eder miydin? Samimiyetine inanarak soruyorum, “Tamam Feride, artık yeter olmuyor” deyip yoluna mı devam ederdin yoksa yine de zorlar mıydın şansını?

Pes etmek değil de viral olmadan önceki günlerde zor zamanlar geçiriyordum ve müziğe istemeden ara vermek zorunda kalacaktım. Şarkı söylediğim mekan kapanınca iş bulamamıştım. Ve Ankara’ya ailemin yanına gitmeyi düşünüyordum. Bir süre ara verecektim. Ama şükürler olsun evren sesimi duydu ve “hiç bir yere gidemezsin” dedi. Müzik benim için bir şifa. En büyük meditasyon. Pes etmek imkansız. Ben onu, o beni bırakamaz. :)

• Fark ettim programlarda mesela kendini ifade ederken elin ve kolun sürekli bir hareket halinde, savaşıyorlar. Bence doğal ve samimi ama uyaran oluyor mu “Kızım bak sen star oldun, o hareketlerine dikkat et” diye? Sana söylenenleri dinler misin burnunun dikine gider misin? 

Kariyerim için 'şöyle davran böyle yap' diyenler oldu ama ben doğal bir insanım. Samimiyetin olduğu her yerde samimiyim. Beni her şeyimle kabul edip sevenler olsun istiyorum. Bir rol oynayıp sansasyonel olmaya çalışamam. Bana göre değil. Ben halktan çıkıp buralara kadar geldim. Kimseye rol yapamam. Karakterim izin vermiyor. Kameralara yeni yeni alışıyorum zaten. Kendimi izledikçe geliştiriyorum. Tecrübe kazandıkça üzerine eklemeye çalışıyorum ama onun dışında kulağımda bir şarkı hep bana eşlikte; ''başkası olma kendin ol, böyle çok daha güzelsin. Gel bana sahici sahici, ya da anca gidersin. “ 



 Üç yıl dizi çekimlerinden dolayı sürekli Adana’ya gidiyorsun, günlerce haftalarca kalıyorsun. Bu çok zor olmadı mı senin için? Özel hayatı, aile ilişkileri, ev düzeni alt üst oldu mu? Her şeyden uzak olmak seni tedirgin etti mi?

Kesinlikle çok zordu benim için. Tüm düzenim altüst oldu. İlk altı ay büyük bir depresyon geçirdim. Alışma sürecim uzun sürdü. En çok beni üzende müzikten ayrı kalışımdı. Ama geldi geçti. :) Dizi sektörü ciddi anlamda özveri istiyor ve hayatın setlerde geçiyor. Oyunculuğa büyük bir tutkuyla bağlı olanlar bile bu süreçte çok zorlanıyorlar. Ki piyasanın en güzel işlerinden birini yaptık. Sette çok rahattık. Herkes işini en iyi şekilde yapmak için oradaydı. Ve bu beni orada tutan en büyük güç oldu. O sorumluluk duygusunu sevmiştim. Onun dışında İzleyiciler öyle bir sardı ki beni. Fanlarımla çok samimi bir ilişkimiz oldu. Onları çok seviyorum onlar sayesinde  iyi ki gelmişim dediğim çok an da mevcut. Benim için, İyi bir deneyim oldu. :) 

• Çok teşekkürler, son olarak fanlarına neler söylemek istersin, sosyal medyada hep varlar beni de takip ediyorlar, güzel mesajlar atıyorlar eksik olmasınlar. Onlarla bir araya gelmeyi düşünüyor musun?


Baştan beri her şeyimle beni kabul edip sevdikleri için, bana bu yolda karşılıksız destek verdikleri için FHFC’ye minnettarım. Onlar benim ailem, aramızda güçlü bir bağ oluştu.Bazen dm’den yazışıyoruz. Onlarla konuşmak bana iyi geliyor. hepsine cevap vermek çok zor çünkü günde binlerce mesaj geliyor  ama yazdıkları kalplerinden kopan o cümleleri okuyorum, önemsiyorum. Hepsine cevap veremesem de fanlarım onları çok sevdiğimi biliyor. :) buluşma planları var aklımızda zamanı gelince duyuracağım. Kesinlikle onlara sarılmak istiyorum. :)

Yorumlar

  1. San Francisco 49ers point spread | Casinoland JP bet365 bet365 10cric 10cric 188bet 188bet 474asia no 1 game no 1 1 game - Australia Bets

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar