2016 SİNGLE DEĞERLENDİRMELERİ VOLUME 4.

PETEK DİNÇÖZ - GEL O ZAMAN



Petek Dinçöz, sözü ve müziği Yalçın Polat düzenlemesi Gökhan Doğanay'a ait ''Gel O Zaman'' adlı teklisiyle müzikseverlerin karşısına çıktı.
Petek'in hiçbir zaman çok sık ara vermeden, aktif bir şekilde üretim yapması beni mutlu ediyor. 2013 yılında yayınladığı ''Milat'' albümünden sonra çok fazla ara vermeden 2 tekli yayınladı. 2016'nın ilk aylarında Resul Dindar'la düet yaptığı, severek dinlediğim, çok başarılı bulduğum ''Teşekkürler'' in ardından ''Gel O Zaman'' geldi. Açıkçası, şarkıdan çok klibe bayıldım!
Petek Dinçöz, yine çok güzel; yine çok havalı. İzlediğiniz de fark edeceksiniz, dans etmek ona çok yakışıyor.




Şarkıya geldiğimizde Petek Dinçöz dinleyicisi ve sevenleri ''Gel O Zaman'' ı keyifle dinler, ama herkes dinler mi? Dinlemez. Albüm için ideal bir şarkı ama single olarak değil. 
Çünkü, ben de dahil Petek'in sesinin ve yorumculuğunun ön plana çıktığı şarkıları ona yakıştırıyoruz. ''Seni Sensiz Seveceğim'' , ''Doğum Günü'' , ''Sen Kralsan Ben Neyim?'' ''Ben Şarkıyım Söz Müzik Sensin'' bu tarz ve bu tempoda ki şarkıları yakıştırıyorum. Bu yazının özetinde, Petek Dinçöz bizi ya ağlatsın, ya da çok oynatıp, dans ettirsin! Kendisi ekibini yeniledi. Ona çok yarayacak bu yeni ekip!


TUĞBA EKİNCİ - PARA BABASI


Doğruyu söylemek gerekirse, ben hep Tuğba Ekinci'nin yaptığı işleri merak etmişimdir. Mutlaka takip ederim, yeni çalışmalarını dinlerim. Bana göre, Türkiye'nin en zeki kadınlarından biridir kendisi. Güzelliğine zaten söz yok! ''Hadi Kızım'' dan 2 sene sonra, sözü ve müziği Deniz Erten'e düzenlemesi Toylan Kaya'ya ait ''Para Babası'' teklisini geçtiğimiz günlerde DMC etiketiyle yayınladı.
Ne kadar hareketli bir şarkı olsa da, içinde çok güzel - çok ders verici sözler yer alıyor. Belli ki Tuğba'da zenginleri fazlasıyla ti'ye almak istemiş. Unutmadan Deniz Erten'i kutluyorum, yine çok başarılı bir şarkıya imza attığı için. Aranje ne kadar  pop - club sound ağırlıklı olsa da şarkı aralarında ki fantezi dokunuşları harika olmuş.
Toylan Kaya, ''Hadi Kızım'' da da Tuğba'yla çalışmıştı. İleri ki zamanlarda daha sık ismini duyacağımız çok iyi bir yetenek kendisi. Akıcı sözleri, eşlik etme zorunluluğu hissettiğin A1 şarkılardan!  Single çıktığı an diğerlerinden 1-0 önde başlıyor zaten, isminden dolayı; ''Para Babası'' oldukça iddialı, bilmeyenlerinde artık lügatına dahil edeceği bir söz grubudur. 
 Klibi daha iyi olabilirdi, gözlerim izlerken çok yoruldu. Ne gerek vardı o sahnelere? Zenginlerin, şirket sahiplerinin oynadığı daha farklı tarz konseptin olduğu bir klip olabilirdi. Ama dediğim gibi, son zamanlarda spor yaparken müzik listemde üst sıralarda yerini koruyor.





HANDE ÜNSAL - İK ÇİFT LAF


''Yaklaş sana iki çift lafım var..'' diyerek yazmaya başlıyorum. Uzun zamandır beklediğim, ''Yetti artık çıksın be!'' dediğim şarkılardan biriydi. Sözü ve müziği Hande Ünsal'a düzenlemesi Serkan Balkan'a ait ''İki Çift Laf'' tüm digital platformlarda geçtiğimiz hafta yerini aldı.
Şarkı, direk  ilk dinleyişte benimsenen bir şarkı değil. 1 kere dinleyerek, şarkının iyi ya da kötü olduğunu algılayamıyorsun. Böyle bir ironi var :) Hande, çok güçlü bir vokal. Şarkıyı tertemiz, net, keskin okuması; içinde ki hoş nağmeleri, çıkışları gözden kaçar mı? 
Kaçmaz! Şarkıyı severek dinliyorum, ileri ki günlerde çok başarılı olacağına inandığım şarkılardan ''İki Çift Laf''. Bana göre kaliteli ve kalıcı iş yapabilmek en önemlisi, hem şarkıyla hem de kliple Hande'nin bunu başardığını düşünüyorum. İlk çıkış için gayet yeterli bir portföy oluşturulmuş, Aydın Kurtoğlu'nun proje de yer alması  da ayrı bir nüans!
Maalesef  Hasan Kuyucu kliplerini pek sevemiyorum ama bu klip oldukça güzel ve farklı olmuş. Az önce de dediğim gibi şarkının tek dezavantajı, ilk dinlediğinde algılayamamak. Eminim ki radyoda duyduğunuz da ''Ya aslında ne güzel şarkıymış!'' diyeceksiniz. Yakındır listelere girmesi!



EMİRHAN CENGİZ & BETÜL DEMİR - HACIYATMAZ



Emirhan Cengiz ve Betül Demir, ortak projesi ''Hacıyatmaz'' ile karşımızdalar! Betül Demir'in son 2 senedir ciddi bir yükselişe geçtiğini alem-i cihan biliyor! Önümüzde ki aylarda müzikseverlere de büyük sürprizleri var! Şarkıya gelince, Sude Bilge Demir'in tam bir söz cambazı olduğu açıkça ortaya çıkıyor.
Şarkıyı dinlerken, sadece keyif alıyorsun. Emirhan Cengiz'in ilk projesi için, Betül Demir çok iyi bir seçim. Betül, ''Featuring'lerin Kadını'' zaten. Herkesin sevip, benimseyeceği ''Haydi, hoppa oynayalım.'' denilecek bir şarkı değil.
Radyo dostu, oldukça sıcak bir şarkı. ''Hacıyatmaz'' ismiyle, diğer şarkılardan çok çabucak ayrışabilen bir özellik taşıyor.
Her şeyi geçtim, artık çok iyi bir voltran oldular; Sude & Betül & Emirhan üçlüsü. ''Sana Nolmuş?'' ''Aslan Payı'' gibi. Emirhan Cengiz'de son yıllarda çok iyi düzenlemelere imza atıyor, önümüzde ki günlerde çok daha başarılı işler yapacağına eminim. Şarkıyı bolca duyarız, severek dinleriz ama A1 olarak nitelendiremeyiz.






EDİS - DUDAK


Son yıllarda Türkiye'ye kazandırılmış ''star ışığı'' olan tek sanatçı Edis. Şarkılarıyla, dans koreografileriyle, klipleriyle müzikseverlerin nabzını çok iyi yakalıyor. Öncelikle, Edis'in bir marka olarak yönetilmesi, doğru hamlelerin ve iyi seçimlerin yapılması büyük bir etken! ''Dudak'' söz ve müzik Edis'e düzenleme Ozan Çolakoğlu'na ait.
Şarkı oldukça dinamik, enerjik. Şu tartışmasız ki şarkıyı en çok yükselten aranjesi olmuş. Hem çok iyi radyo dostu, hemde gece kulüplerinde DJ'lerin playlistlerinde yer alabilecek çok boyutlu bir şarkı. İlk dinlediklerinde ''Bu sefer olmamış.'' diyenlerin sonradan çok beğenerek dinlediğini de belirtmek isterim.
Bundan sonra Edis'in kendi şarkılarından, başka isimlerden aldığı şarkılarla bir albüm yapması gerek. Bu müjdeyi de zaten kendisi verdi. DMC Genel Müdürü Samsun Demir'le bir araya geldiler. Eminim güzel şeyler olacak!



Yorumlar

Popüler Yayınlar