Simge ; "Yaptığın Şarkıyla Ya Ağlatacaksın Ya da Dans Ettiriceksin!"


Yaptığın Şarkıyla Ya Ağlatacaksın Ya da Dans Ettireceksin!



1. Simge, "Kamera" klibine BA YIL DIM. Daha iyisi gelene kadar, Yılın klibidir net!
Bu klip için çok uğraştın mı? Gerçekten bahsedilen rakamlar verildi mi klibe?
Çok teşekkür ederim. Çok uğraştık gerçekten:) Sevgili Bedran Güzel'in şahane prodüksiyonu ile tam istediğimiz, içimize sinen bir klip çalışması oldu. Ben kendi işime yatırım yapmak istedim açıkçası araba, ev gibi yatırım yapabileceğim şeylere de paramı yatırabilirdim ama dediğim gibi işime yatırım yapmak istedim.

2. Risk alan, başarmış demektir bence. Sende tek düze gitmektense hep risk ve farklı işlerle karşımıza çıkıyorsun. Risk alınca, korkuyor musun? Risk almak sence iyi bir şey mi?
Eğer içinize sinen bir çalışmaysa ve yaptığınız çalışmaya güveniyorsanız risk almaya değer diye düşünüyorum. Ben neredeyse her projemde risk aldım. Miş Miş şarkımda tutmaz diyenlere inat bu şarkı tutacak dedim. Yankı'da ise ters köşe bir çalışma ile kendi bestemizi dinleyicilere sunduk ve bu çalışmada çok sevildi. Kamera'da ise çıtayı biraz daha yükseltip işinde çok iyi, profesyonel bir ekip ile çalışarak alnımızın akı ile üstesinden geldik. 

3. Iyi bir şarkıcı olmanın yanında, besteci kimliğini de yavaş yavaş duymaya başladık. "Yankı" yla başladı. Besteci yanını nasıl buluyorsun, birilerine şarkı verecek misin?
Beste kısmında başarı olduğumu düşünüyorum. Eğer hakkı ile şarkılarımı okuyacak biri isterse seve seve şarkılarımı veririm.

4. Serdar Ortaç sana bir gün, "Kızım! Sen starsın, olacaksın!" demiş. Ve en iyi kadın popçuların arasına girmeyi başardın. Serdar sence, nereden anladı? O günü hatırlayıp, doğru demiş diyor musun?
Serdar Ortaç'ın öngörüsü yüksektir bu konularda. Kendisinin söylediği bir cümle vardır; 'Yaptığın şarkıyla ya ağlatacaksın ya da dans ettireceksin' diye. Bu cümle hep kulaklarımda yankılanır. Bana kattığı şeyler için minnettarım. 

5. 1 Yılda 300 konser kime nasip olur? Sürekli konser vermek, şehir gezmek, insanları eğlendirmek güzel şeyler ama. Sen her hafta nonestop gidiyordun. Sıkılmadın mı yorulmadın mı hiç?
Çalışmaktan yorulmayan, enerjisi çok yüksek bir insanım. Farklı şehirlerde ya da ülkelerde olan sevenlerim ile buluşup onların şarkılarımı ezbere söylemesi ve bana eşlik etmesi tüm yorgunluğuma bedel. Elbette yorulduğum zamanlar oldu ama sahneye çıktığımda insanların gözünün içine bakarak şarkı söylemek bana enerji veriyor. Bu yüzden hiç bir zaman sıkılmadım.



6. Altın Kelebek Ödülleri'nde sana da ödül verildi. O an nasıl bir duyguydu? Bu senede En iyi klip dalında adaysın. Ödül almak seni hırslandırıyor mu?
Çok heyecan verici bir duyguydu. Altın Kelebek ödülü benim en büyük hayallerimden biriydi. Ve çalışmalarımızın sonucu olarak bu ödüle layık görüldük. Bu yüzden oy veren herkese tekrar teşekkür ederim. Bu senede inşallah Kamera şarkımızın klibi ile En İyi Klip Ödülü'nü alırız. Sevgili Bedran Güzel ve şahane ekibiyle klip için 2 ay öncesinden çalışmalara başladık. İlk defa bir klipte ne yapmam gerektiğini biliyordum. Provalarda adım sayarak tüm setuplarda ne olması gerektiğini tek tek işledik. 120 kişiye özel 4 farklı setupta kıyafet dikildi. Çok büyük bir ekip işi olduğu için film tadında olan klibimiz umarız ki ödüle layık görülür. 

7. Bu piyasadan, seni Hande Yener'in desteklediğini ve görüştüğünüzü biliyorum. Onunla ortak bir projede buluşacak mısın? Muhteşem olmaz mı?
Hande Yener'i çok seviyorum ve bu sektörde tanıdığım en şahane insanlardan biri. Her zaman arkamda varlığını hissettirmesi beni onore ediyor. Beraber bir projede yer almayı çok isterim.

8. Senin artık bu Youtube keşiflerin meşhur oldu. Önce "Miş Miş" sonra "Kamera". Kamera, anlaşılması zor ama bir o kadar da güzel bir şarkı. Neden o şarkı? Neden Hint?
Bir gün ödül töreninden çıktıktan sonra trafikte beklerken, internette geziniyordum ve  hint şarkılarına denk geldim. Kamera şarkımızın asıl hali olan bu şarkı Hindistan'da bir filmde soundtrack olarak kullanılan bir şarkıymış. Şarkıyı dinlediğimde çok eğlendim ve insanlarında çok eğleneceğini düşünerek hemen gerekli olan işlemleri başlatarak bestesini satın aldım. Şarkının sözlerini Alper Narman, Onurr, Ghost Writer ve Sezen Aksu yazdı. Asıl bestesi Pritam Chakraborty, uyarlama ve düzenlemesi ise Ozan Bayraşa'ya ait olan Kamera şarkımızın mix ve masteringi de Emre Kıral'a ait . 

9. Ozan Bayraşa prodüktörlüğünde bir albüm hazırlığındasın. Albüm de kaç şarkı olacak, slow mu ağırlıklı hızlı şarkılar mı? Detay lütfen.
Slow bir şarkı düşünüyoruz.Aslında belli olmuyor hareketli veya slow şarkı olacağı bir beste geliyor ve o besteye çok yükseliyoruz, üzerinde çalışıp  şarkıyı dinleyicilere sunmak istiyoruz. Bekleyen ve üzerinde çalıştığımız çok güzel şarkılarımız var. Bu şarkıları bir albümde toplayacağız. Biz çalışmaya devam ediyoruz ve dinleyicilerin severek dinlemesi için elimizden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyoruz.

10. Şanslı birisin, şaka gibi! Kulağında Zeynep Dizdar dinlerken, bir anda arkadaşın gelip sana Zeynep'in vokalliğini teklif ediyor. Hep hayatta şanslı mısın? Buna benzer hikayelerin var mı?
Hayatta tabi ki kötü giden bir dönemim oldu ama iyi ki de o kötü dönemim olmuş ki şimdi bu şahane dönemimde ki yaptığım işlerin kıymetini biliyorum. Evet kendimi şanslı buluyorum. Hep güzel insanlarla karşılaştım. Şu an ki ekibimi ben seçtim ve bu başarıların devamlılığı için şart. Geriye sadece çok çalışmak kalıyor.

12. Antalya'da bir festivalde sahne alırken, hastalandın. Nazar mıydı? Yorgunluk muydu? Sağlık durumun nasıl?  
O dönemde üst üste bir kaç konser denk gelmişti ve sıcaktan yemek yiyemediğim için tansiyonum düşmüştü. Çok şükür şimdi iyiyim aslan gibi yoluma devam ediyorum.

13. "Miş Miş" patlamaz dediler patladı, "Yankı" da olmaz dediler, listelerde haftalarca zirve de kaldı. Şimdi sıra "Kamera" da. Yine bir single olacak sanırım, hemen bizlerle mi buluşacak? 
Single çıkarmayı planlıyoruz. Fakat az önce bahsettiğim gibi planlamalarda bazen değişiklikler olabiliyor. Yine de bir single ve daha sonrasında albüm yapmayı planlıyoruz. 



14. Reklam filminde yer alıyormuşsun. Nasıl bir duygu? Hazırlık süreci senin için yoğun geçiyor. Beklediğimize değecek bir reklam mı? Çok merak ediyorum! Rolün ne?
Bir firmanın yüzü oldum. Çok fazla detay veremiyorum maalesef yeni yayın döneminde yayına girecek bir reklam filmi. Çok heyecanlıydı benim için. İlk reklam filmi deneyimini başarıyla ve çok çalışarak tamamladık.

15. Son olarak, hayata karşı "Mutluluk Motton" nedir? Bir kaç söz söylemek ister misin?

Mutluluk mottom aslında kimseyi kırmamak, yaptığım işlerden keyif alarak mutlulukla gerçekleştirmek, çok çalışmak.. Hayat kısa bu yüzden mutlu olmak için büyük şeyler yapmaya gerek yok. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar