DENİZ ERTEN'LE KEYİFLİ SOHBETİMİZ || #PopBizde



''BAKİ OLAN SADECE ALLAH'IMIZIN KRALLIĞI''


1. Sen şaka olmalısın! Eski bir basketbolcusun, avukatsın, bestecisin ayrıca kitap yazarısın ve daha sayamadığım bir çok özellik. Çok sert geçişler, spor - adalet - sanat. Hepsini yapmak ya da geçişler zor değil miydi?
 Estağfirullah.. Güzel yorumların için çok teşekkür ederim.. Aslında hayatta hiçbir iş ya da meslek birbiriyle ilgisiz değil.. Hukuk bazım olması özellikle söz yazarlığında çok etkili benim için.. Bestecilik, ritm duygusu,  spor hepsi aslında iç içe yani geçişler tam tersi birbirini destekleyici ... 
2. Hep beste yapmak daha kolay ama söz yazmak daha zordur diye. Sen zoru daha iyi başarıyorsun, hızlı şarkılarda bile ya baksana nasıl söz? diyoruz. Sence beste yapmak mı söz yazmak mı daha keyifli?
 Her yerde söylüyorum, söz yazmak benim için kesinlikle beste yapmaktan daha zor. Hele ki  ciddi detaycı bir yapıda olduğum için, benim için ayrıca daha da efor isteyen bir iş.. Keyif olarak ise ayıramam ..sonuca giden yol sanıldığının aksine çok zor olsa da sonuç elbette çok keyifli .. Ve şarkı yapmak çok kolay Herkes yapabilir ama mesele Hit yapmak .. İşte bu yüzden bu işin talibi çok, ama ayakta kalanı,  uzun dönem kalanı sayılı..
3. Şarkıların, izinsiz şekilde yıllardır kullanılıyor. Yasal haklarını kullandın mı? Sana geri dönüşler oldu mu bu konu hakkında?
 Pek çok şey oldu ,dile kolay, Konulara girersem çoook uzar.. Kiminde uğraştım kiminde şaşkınlıkla izledim.. Hayatta dünyevi adalete ulaşmak bazen zor olsa  bile ilahi  adalet er geç tecelli ediyor bence en önemlisi de bu .. ️
4. Şarkılarda dikkat çekici sloganlar ve kelime oyunları yapıyorsun. Bunu nasıl yapıyorsun? Hesaba mı giriyorsun yoksa o anda mı çıkıyor o sözler?
 Hesap kitap Matematik ..  Eğer hit yapmak sadece bu olsaydı binlerce hit olurdu ortada.. Bu işte ilham ve duygu faktörü ve bence temiz kalpli kalabilme faktörü çok mühim.. O durumda Allahımdan gelen ilhama sadece vesile seçilmiş biri olduğunu anlıyor, Asıl üretenin sen olmadığını anlıyorsun...gelen İlham üzerine saatlerce belki günler, aylarca  çalışmak , söylemlerde fark oluşturmaya çalışmak çok mühim.. Herkeste nasıl bilemiyorum ama ben bu şekilde yaşıyorum bu süreci..


5. "Bu Ne Yaa" da senin, "Seyyah" da senin. Birinde sitem ettiriyor, diğerinde ağlatıyorsun. Bazı bestecilerin ya da söz yazarlarının belirli bir tarzı olur. Ben sende göremedim, ya da var mı tarzın?
 Aslında çoğu dinleyicimden şunu duyuyorum "şu şarkıyı duydumm ve Bunu kesinlikle Deniz Erten yapmıştır!" dedim.. Şarkı türleri pop, r&b, alaturka, rock vs vs olabilse da bence tarza ilişkin , söylemlere ya da melodik yapılara ilişkin bir yapılanma var şarkılarımda.. Hatta en son Tuğba Ekinci'ye verdiğim söz bestesi bana , Aranjesi Toylan Kaya'ya ait ''Para babası'' şarkımızın altına bir dinleyicimiz "Merve Özbey Allaha Emanet Ol şarkısını da bu Deniz Erten bu şarkıyı da Deniz Erten yapmış nasıl bir kafa " türünde bir şey yazmış .. Twitterda da paylaştım çok güldüm.. Allahım razı olsun tüm şarkılarımızı dinleyen, takip eden kardeşlerimizden..
6. Hayatta çalışmam dediğin isimler var mı? Ya da birinin seninle çalışması için nasıl bir kişiliğe ve ruh haline sahip olmalı?
 Ha şa.. Kimiz ki .. Böyle kibir içerikli tavırlardan çok korkarım.. Allah bir gün o tavrı insana döndürür ve yaşatır çünkü..  Herkes bir gün gidecek .. Kimler geldi kimler geçti.. Bu her sektör için geçerli.. Baki olan sadece Allah'ımızın krallığı.. O yüzden kimse bence kendisini gereğinden fazla kıymetli görmemeli.. Ha Ama , şarkı yapmak benim için duygu işi olduğu içinduygusal anlamda yara aldığım durumlarda kişilerden uzaklaşabiliyorum zaman zaman .. Ama bunu içimde büyütüp başka bir şeylere dönüştürmem , çok şükür.. Allah büyüktür..
7. "Işaret" kitabın muhteşemdi, maneviyatının oldukça yüksek olduğunun farkındayım. Başarılı olmanın sırrı maneviyat mı? Hayatında inanç ve maneviyat ne kadar var?
 Başarı her ne konuda olursa olsun sadece Allah'ımıza aittir.. Kişiden bu başarının açığa çıkması yani buna vesile edilmesi ise Maneviyat , İnanç ve Gayret ,yani sonuna kadar çalışmak ve çabalamanın  sonuçları bence.. İşaret best seller oldu.. Hala yeni baskıya giriyor sanırım şu an 19. Baskıda.. İlk kez kitap yazmış bir yazar için çok büyük bir lütuf Allahımdan.. Şükürler olsun bunu veren, yaşatan Allah'ıma.. Hayatım tamamen inanç üzerine kurulu.. Özellikle  senelerce İslamiyetin ilmi boyutuyla yoğrulduğunda , hayattaki yegane zevkin, mutluluğun bu olduğunu anlıyorsun..


8. Yakında çıkacak şarkıların neler? Kimlerin albümlerinde ya da projelerinde yer alacaksın? Bunları açıklarsan çok sevinirim.
 Çok şarkı var.. Hali hazırda üretmekte olduklarım da var.. Çok şükür.. Bu ara yeni çıkan Parababası dinlemenizi tavsiye ederim.. Ve Çok heyecanlı olduğum bir şarkım çıkıyor.. Seher Elidar.. Müthiş bir ses ve yorum.. Söz ve bestesi bana ait Düzenlemesi Mustafa Ceceliye ait Aşk Bu Aşk.. Lütfen herkes dinlesin.. Yeni starım.. büyük heyecan içindeyiz...
9. Zor bir soru olacak belki, tabiki tüm şarkıları ve söyleyen sanatçıları seviyorsun ancak ; En çok sevdiğin şarkın ve en çok severek şarkı verdiğin sanatçı kim? Sadece 1 tane istiyorum!
 En çok sevdiğim mi doğru tabir en çok içime işleyen mi doğru tabir bilemiyorum ama  Sibel Canın seslendirdiği Seyyah diyebilirim..bu şarkıyı yazarken çok küçük yaşta babamı kaybettikten sonra yine küçük yaşta kaybettiğim dayım , sanki acılarıyla içime oturmuştu.. Çok acı çekerek yazılan bir şarkı olduğu içindir belki ..  En sevdiğim solist  Seher Elidar .. Kişilik çok önemli benim için.. Vefa ..
10. Çok teşekkürler, son olarak Pop Bizde hakkında fikirlerin nelerdir?
 Öncelikle teşekkür ederim bu güzel röportaj için.. Pop Bizdeyi Seviyoruz☺💕  Saygılı ve işini seven biri olarak gördüm şu ana dek.. Allahımm çalışanı sever.. Başarın daim olsun..💕



Yorumlar

Popüler Yayınlar