ECE SEÇKİN RÖPORTAJI | POP BİZDE




❝BENİM SAHNEYE ÇIKARKEN TEK GAYEM VAR : BÜYÜLEMEK. BANA AYRILMIŞ VE PATRONU OLDUĞUM TOPU TOPU 2 SAATLİK ZAMAN DİLİMİNDE YAPMAM GEREKEN TEK ŞEYİN BÜYÜLEMEK OLDUĞUNU BİLİYORUM



• Konuya direk girmek istiyorum, naber nasılsın demeden! Genç jenerasyonun en dikkat çeken isimlerinden biri Ece Seçkin. Peki Ece’yi diğerlerinden ayırt eden şeyler neler? Eğer Ece ve diğerleri olarak ikiye ayrılacaksa, o etkenler neler olur?

Ece ve diğerleri olarak sınıflandırma yapmayalım, doğru olmaz.Şöyle diyeyim; bence herkesi kendi yapan özel yetenekleri ve özellikleri var. Kiminin ses rengi,kiminin ön görüsü,kiminin zekası gibi.Ben kendi müziğimin dinamiğini,iddiasını ve riskini seviyorum. Müziğimin dinamiği sevdiğim sound ve melodilerden geliyor. İddiası ise hepsinin çok dinlenmesi ve aynı zamanda eleştiriye de açık olması. Böylelikle risk alıyorum. Adeyyo’nun ne kadar çok seveni varsa bir o kadar da eleştireni var mesela.“Adeyyo” diye şarkı mı olurmuş diyerek...''

• Hep merak etmişimdir, İnstagram da sadece 7 kişiyi takip ediyorsun önceki yıllarda daha da azdı. Neden? Kimisi bunu ego olarak algılıyor, kimisi şaşırıyor. İnsanların paylaşımlarını nasıl takip ediyorsun? Fake hesabından mı bakıyorsun herkese, bu işi bize anlat bir Ece!

2012 yılında sosyal medyaya girdiğimde,  bu kadar haşır neşir değildim. Hatta Instagram’ı en geç açanlardan biri olabilirim çünkü anlık gönderi paylaşmak tuhaf geliyordu. Nedir yani, neden her dakika ne yaptığımızı herkes bilsin diyordum. O sene Instagram hesabımı da eski menajerim açmıştı. Sadece menajerimi ve prodüktörümü takip ediyordum. Şimdi de aynı şekilde öyle. Şirketimi, menajerimi, nişanlımı, yönetmenimi, bestecimi takip ediyorum. Zaten hayatımda en yakın olduğum insanlar onlar şu dönemde. Annem de gönderilerimin altına sürekli eleştiri yazdığı için onu takip etmiyorum, trip atıyorum ona :) babamın zaten Instagram hesabı yok. Arkadaşlarımı takip etmesem de girip like'lıyorum. Ara ara profil ziyaretleri yapıyorum. Komik bulduğum hesaplara da girip bakıyorum. Fake hesap konusuna gelirsek; evet kız grubumuza ait bir fake hesabımız var :) Kimleri stalkladığımızı buradan söyleyemem, kızarlar :) 

• Sahnene dansı da taşıdın, hem canlı performans hem dans her yiğidin harcı değil. Hem dans edip hem canlı söyleyebilmek çok zor değil mi? Bu konuda iddialı mısın? Ece Seçkin’in sahnesi insanlara ne vaat ediyor?

Benim sahneye çıkarken tek bir gayem var: büyülemek.  Bana ayrılmış ve benim patronu olduğum topu topu 2 saatlik zaman diliminde yapmam gereken tek şeyin “büyülemek” olduğuna inanıyorum.Dans ederken (yani danstan kastım profesyonel dansçılarla aynı koreografiyi konser boyunca yapmak çünkü bizim repertuarımızda olan ingilizce şarkılarda dahi koreografi var) yüksek tempo şarkı söylemek elbette ki çok zor. Ama çok iyi bir orkestra ekibim var. Zorlandığımı veya yorulduğumu hissettikleri anda durumu yönetirler. O nedenle sahnede müzikal anlamda hiçbir kaygı taşımıyorum. Hepimiz full konsantrasyon 2 saatlik zaman dilimine kitleniyoruz ve amiyane tabirle akıp gidiyoruz.

• Geçtiğimiz yıllarda da Altın Kelebek Ödülleri gecesinde sahne alacağın konuşulmuştu ve “Acaba Ece çıkarsa ne yapacak” diye. Seni Altın Kelebek Ödülleri’nde bir şovla görebilecek miyiz?

Evet herkesin merak ettiği sıkça da sorduğu bir soru bu. Uzun zamandır yapmayı hayal ettiğim zor ama bir hayli o kadar da büyüleyici bir show var aklımda. Orkestra şefim ve koreografımla da üzerinde çalışıyoruz. Eğer Altın Kelebek Ödül Töreni'nde sahneye çıkarsam bu showu sahneye taşırım diye düşünüyorum. Çünkü bu kıymetli ödül töreni bu showu yapmak için en doğru ve nitelikli yer olacaktır. Fırsat verilirse tabii ki farklı ve yapılmamış bir showu seve seve ortaya koyarız.





• Biliyorsun Türkiye de modadır, özel hayatında olan biriyle kamera karşısına geçmek, klip çekmek, konsept fotoğraflar çektirmek hatta düet yapmak. Çağrı’yla seni hiç böyle bir şeyin içinde görebilir miyiz? “Büyük konuşmayayım ama asla yapmayacağım şey” dediğin ne var, senin en çok güldüğün ve görünce irite olduğun?

Bundan irite olmuyorum. Birbirine yakışan çiftler tabii ki bir arada kamera karşısına geçebilir ama biz nişanlımla gündelik hayatımızda bile pek fotoğraf çektirmeyiz. Kaldıki birbirinden çok alakasız işler yapıyoruz. Bilemedim, bu ihtimalin olacağını hiç sanmıyorum. Ben böyle çılgın bir teklifle gitsem kendisi asla kabul etmez diye düşünüyorum çünkü kamera fobisi de var. Hiç sevmez. Çağrı adının geçmesini istemese de benim birçok klibimde co-prodüktörlüğe yakın bir emek sarf ediyor. Yurt dışı bağlantılarımda, klip çekimlerimde ihtiyacımız olan her şeyi kolayca sağlayacak iletişim gücü de var.Teşekkür ediyorum buradan ona. Bunca işinin yanında bir telefonla her işimizi halledip destek oluyor.

• Sertab Erener, Ayşe Hatun Önal’dan sonra yurt dışından önemli bir yıldızla ortak bir projede buluştun. Twitter’da Trend Topic oldu, millet “As bayrakları as” diye tweetler attı. Bir yandan da çok sertçe eleştiren ve kötü yorumlar yapan oldu. Demoralize oldun mu ya da hiç içinden “Yahu biz hiç alkışlamayı ve takdir etmeyi bilmiyoruz” dedin mi?

Bir yandan gurur duyulduğu için aşırı mutlu oldum, bir yandan da üzüldüm. Hiçbir şeyi beğenmeyen ve herkesi hunharca eleştirme hakkını kendinde gören onlarca insan var sosyal medyada. Bunların bazıları gerçek kullanıcı, bazıları fake hesaplar, bazıları da müzik sayfası adı altında açılmış kötüleme sayfaları. Çoğunu pek ciddiye almamak lazım.Burada işin background’unu bilmeden yorum yapan çok kişi var. Klipte Iglesias’la bir araya gelmeme nedenimiz tartışılıyor. Hatta bir kesim adamı eleştiriyor “Sen kimsin de klipte yan yana olmazsın” diyor. Şaşırıyorum, hayret ediyorum. Dünyada artık bu işler böyle yapılıyor. İki dünya markası Coldplay-Beyonce işbirliğinde bile bunu gördük.
Takdir delisi olduğumdan değil ama iyi yorumları dikkate almak bu proje için daha sağlıklı olacak. Bu benim için bir kapıydı. Dünyanın en büyük müzik şirketlerinden biriyle sözleşme imzaladım. İşin arkasındaki adamlarla tanıştım ve Descemer Bueno gibi muhteşem bir müzisyenle çalışma fırsatım oldu. Buradan sonra artık aynı sahneye mi çıkarım,ben mi Küba’ya gider onlarla şarkı yaparım,yoksa benim mi bir şarkımı beraber seslendiririz... Bunları zaman gösterecek :) 



• Hep hareketli, enerjik, dans şarkılarıyla görüyoruz seni ama sen ne kadar herkesin söyleyemeceği zor şarkılar seçsen de insanlar hızlı şarkıda bir tespit yapamıyor. Aksine “Olsun” da o tabuları yıktın ancak devamında bir slow şarkıyla hiç göremedik seni. Böyle duygulu şarkılar söyleyecek misin yine?

Şuan hazırladığımız albümümde slow şarkılar var. Bir tanesi 3 yıldır bekleyen, inatla okumadığım bir duygusal aşk şarkısı. Çağrı şarkıyı benim için almıştı ama hep zamanı değil diye düşünüyordum. Kemal ve Ayşen de yaş olarak biraz daha büyümem gerektiğini düşünüyorlardı. Çok duygu yüklü bir şarkı çünkü. İsmi “Kafes”. Dinleyen herkesin ağladığı bir şarkı. Menajerimin ise albümdeki favorisi. Onun dışında sahnede “Olsun’’ ve ‘’Vazgeçtim” şarkılarını söylüyorum. Çok güzel yorumlar alıyorum.

• Ayşen ve Kemal Şimşekyay kariyerinin inşa edilmesinde önemli temellerden biri oldu sana hazırladıkları şarkılarla ve büyük başarılarada imza attınız birlikte. Ancak artık Ece Seçkin, başka isimlerle de çalışmalı ve farklı bestecilerin de şarkılarını söylemeli diye mesajlar aldım. Bu konuda ne düşünüyorsun?

Piyasada birbirinden güzel şarkılar ve çok güçlü besteciler var. Uzun yıllardır başka kimseyle çalışmadım ama Ayşen-Kemal ve benim aramızdaki bağ zaten bizi bu müzikal başarıya götürdü. Bir şarkıcının içinde bulunduğu ruh hali,yaş getirileri,kitlesinin mood’u bir şarkıdaki en önemli unsurlardan çünkü ses bir enstrüman. Ruhunuzla söylemezseniz şarkı söylemiş sayılmazsınız. Kemal çok kalifiye bir müzisyen.Benim de söylediğim tüm şarkılar dahil hiçbir şarkısı birbirine benzemiyor çünkü demin bahsettiğim şeyleri çok iyi tartıyor.Zaten biz onlarla aile gibi olmanın artısını görüyoruz müzikal yolculuğumuzda.İnatla çalıştığım ve değiştirmediğim isimlerin hepsi (Ayşen,Kemal Şimşekyay, Ozan Doğulu,Murad Küçük) beni yani gerçek Ece’yi çok yakından tanıyan isimler.Neye güldüğümü,neye üzüldüğümü,bir şarkıda hangi enstrümanı duyduğum an heyecanlandığımı,nelerden etkilendiğimi kısacası bana dair her şeyi çok iyi biliyorlar.Beni de müziğe “ben” olarak yansıttıkları için başarı geliyor... Bunun yanı sıra bana yüzlerce beste geliyor. Tabii ki can kulağıyla dinliyorum. Bana uyan her şeye açığım ve varım.

• Yeni jenerasyonun şarkılarında en intikamcı, şarkılarında güçlü kadını vurgulayan şarkıcısın bence tıpkı son şarkın “Geçmiş Zaman” da olduğu gibi. Peki Ece, gerçek hayatında ve özel ilişkisinde “Follow Me” kadar pamuk şeker mi yoksa “Geçmiş Zaman” kadar mesajlar veren, sitem eden bir kız mı?

Yine demin bahsettiğim noktaya geleceğim. Benim içimde bir sürü Ece var. Hoşuna Mı Gidiyor’daki tatlı kız, Aman Aman’daki pamuk şeker, Hoşgeldin Ayrılığa’daki asi tip kısacası bir sürü Ece! İşte o intikamcı ve gözü dönünce neler yapabileceği kestirilemeyen Ece’yi de Murat Joker gördü! İlk defa bu denli agresif ve pervasız olabileceğimi bu klipte kendini gösterdi.Joker daha önceki Ece’lerden çok başka bir Ece göstermeyi çok iyi başardı.Kendi ilişkilerime gelirseeeeeeek :) Bilemiyorum kendimde hiç beğenmediğim ve bir türlü aşamadığım şu kinciliğimin getirdiği intikamcılık bir tık ama minnacık 
küçücük olabilir :) 



• Bu konuda fikrini de çok merak ediyorum, senin jenerasyonundan açıklamalarıyla ya da seksapaletisiyle konuşulan ve gündemi meşgul eden isimler var. Onları gördüğünde ne düşünüyorsun ve kendini nereye konumlandırıyorsun?

Bu sorular içindeki en zoruydu :) Seksapaliteye karşı değilim. Dozunda olursa hiç fena fikir değil. Ama her şeyde olduğu gibi bunun da bir ayarı olması gerektiğini düşünüyorum. Seksapalitenin bir kadında açılıp saçılmak olduğuna da inanmıyorum. Bence bir kadını seksi yapan şey her şeyden önce zekasıdır. Bazen bir gülüştür yada ne bileyim bir saç savuruştur. O nedenle kendimi seksi yada seksi değil gibi bir kalıba sokmak istemiyorum.Ama “asla” konusunda bir söz söylemem gerekirse asla pop’tan vazgeçmeyeceğim.Çünkü pop sadece bir müzik türü değil aslında bir kültürdür.20.yüzyıldan beridir içinde toplumsal gelişim ve değişime yer verir.Ben de müziğimle ve sanatımla her dönemde bu kültürün içinde olmak isterim.Tıpkı imajları,karizmaları,duruşları ve günümüzün öncüleri olmakla öykündüğüm başta idolüm Ajda Pekkan ve sonrasında Gülşen gibi... 

• Biliyorsun Jessie J, Ariana Grande, Nicki Minaj birlikte “Bang Bang” şarkısında buluşmuşlardı ve rekorlar kırılmıştı.  Asıl sorum eğer böyle bir voltran kurulsa senin yanında olmasını ve birlikte bir şey yapabileceğin jenerasyonundan Türk ya da yabancı iki kadın kim olurdu?

Mümkün olmaz olur mu tabi ki olur hem de en güzeli olur.Zaten bir kız düeti yapmak istediğimi yıllardan beri dile getiriyorum röportajlarımda. Inna’nın sahne enerjisini ve sound’unu çok beğeniyorum. Aynı şekilde Irına Rimes’da öyle.Ortak bir ingilizce şarkıda onlarla buluşmak isterim.

• Hızlı konuşan, çok çabuk yükselen, tepkisini belli eden biri Ece. Daha doğrusu heyecanlısın. Hiç bu hızlı öfkelenmen, duygularını hızlı yaşamanın kariyerine zarar vereceğini düşündün mü yoksa aksine yaradı diyebilir misin?

Hızlı konuştuğum doğru. Hatta 2012 yılında ilk albüm koçluğumu Cihan Okan üstlenmişti. Adama stüdyoda sinir krizi geçirtmiştim.”Kızım yavaş,kızım tane tane” diye diye okutmuştu koca bir albümü.Buradan da tekrar ona sevgi ve saygılarımı ileteyim emeği çoktur bende.Öfke konusunda bilemedim aslında çok kolay öfkelenen biri değilimdir bir anlık patlama yaşıyorsam sebebi uzun süre içimde biriktirdiklerimdir. Her insan gibi alakasız minicik bir şeyde patlama gösterebilirim.Heyecan konusuna gelirsek bence kariyerimi en olumlu anlamda etkileyen şeydir, heyecansız olmaz :) 


• Aslında bakıldığında yıldızı parlayan en genç şarkıcılardan biri de sen oldun (23 yaşından itibaren). Peki 30’lu yaşlarına geldiğinde Ece, kabuğuna mı çekilecek, uzaklaşacak mı yoksa farklı hayalleri ve hedefleri mi var? Şu an aklından neler geçiyor?

Evet 23 meşhur olmak için genç bir yaştı. O dönem hatta Altın Kelebek’te en iyi çıkış yapan pop ödülünü almıştım. Üstüne de arka arkaya bir çok hit olmuş şarkı yaptım. Şimdi sahnede fark ediyorum ki neredeyse bir repertuvarlık şarkılarım olmuş 5-6 yılda.Bu güzel şeyler beni besliyor,müziğe ve dansa karşı azmimi güçlendiriyor.Ve dikkat ediyorum ki bu soru bana her sorulduğunda hayalim değişmiş ve daha da büyümüş.Şimdi de çok büyük hayallerim var ve uzun vadede onlara ulaşmak için canla başla çabalıyorum. 30’a daha var sonuçta...O yüzden 30 yaşla ilgili kariyer hayalim şimdilik bende kalsın, başarırsam hep beraber kutlarız.

Yorumlar

Popüler Yayınlar