Ayşegül Aldinç Röportajı | POP BİZDE

İYİ İNSAN OLABİLME ÇABAM
DEVAM EDİYOR




1. Artık şu sözleri duyuyorum, "Albüm falan yok single yayınlamak daha mâkul."
Siz "Sek'iz" adlı son albümünüzü yayınladınız. Bundan sonra albüm mü gelecek yoksa single mı? 

Sekiz albümümdeki Kenan Doğulu'nun şarkısı Kendisi'ne klip çekiyoruz ondan sonrası için single projelerim var. Çalışmalarımız konserlerimizle koşut olarak devam ediyor. Öyle bir zamanda yaşıyoruz ki. Kimsenin kimseye ayıracağı öyle gani gani zamanı yok. Her şey öyle hızlı ki? Galiba yine kimsenin artık alıp bir albümü sonuna kadar dinleyesi de yok. Bu durumda artık çoğu müzisyen albüme mesafeli bakıyor.

2. Son yıllarda rol aldığınız "Esma Sultan" rolü bir ekol oldu. Onun saç modeli, konuşmaları. Öyle bir rol yine istiyor musunuz? Bence çok yakışır.

Ben de çok severek ve eğlenerek oynadım doğrusu.  Bir rolde başarılı olmuşsanız o, örnek teşkil ediyor ve aynı tip roller geliyor. Kiralık Aşk dizisindeki Neriman rolü bana geldiğinde Esma Sultan'ı andırıyor diye kabul etmek istemedim.  Tek tip roller oynamak cazip gelmiyor. Her şey para değil. Daha sonrasında da genellikle komedi ağırlıklı roller teklif edildi. Kimini bu sebepten kimini de senaryo cazip gelmediğinden reddetmek zorunda kaldım. Ters köşe bir dram daha cazip doğrusu.  Buna örnek olarak Evlat Kokusu'ndan teklif geldiğinde ise bu  kez şartlarda anlaşamadık.

3. Bir açıklamanızda "Kadınlar beni tehlikeli bulmuyorlar." demişsiniz. Ben kadın olsam, sizi görünce kafamı duvarlara vururum. Bu konuda ciddi misiniz? Böyle bir güzellik tehlike yaratmaz mı yani?

Çok tatlısın:) Yaratmaz tabii.  Hanımlar, bir yerlerde rastlaştığımızda  eşleriyle  beraberlerse onların duygularına tercüman olup  beraber  fotoğraf çektirelim diyor, eşleri yanlarında değilse  de imzalar alıp, yanımdan onlara telefon edip "bak kim var yanımda, senin hayran olduğun kadın" diyerek onlarla konuşmamı istiyorlar.  Kimseye ait hiç bir şeyde gözüm olmadı. Bu samimi duygu insanın  enerjetik bedeninden yansır.  Ha buna karşın  bir kadın hiç bir sebep olmadan sırf bir kadını hoş bulduğu için partnerini durup dururken  kıskanır ise bu da onun kendi problemi olur:) Ne yapılabilir ki böyle bir durumda? 



4. Sürekli açıklamalar yapayım, gündemde kalayım ve beni konuşsunlar gibi bir korku içerisinde değilsiniz. Ama herkes bu korkuda. Geri planda kalmak size göre bir dezavantaj değil mi?

Gündemde kalmanın yolunun bu olduğunu düşünmek istemiyorum. Ama belli ki işler bir çok arkadaşımız için bu şekilde yürüyor. Devran böyle dönse de kişi seçimini bu yönde kullanmayabilir. Kariyerimde hiç bu yönteme gereksinim duymadım ve bunun tuzağına değil uzağına düştüm bilerek isteyerek. İşlerimle gayet güzel bir şekilde haber oluyorum. İdeal olan bu değil midir?

5. Müziğe uzun olmasa da günümüze göre belirli bir ara vermiştiniz ve "O Kız" şarkısıyla kaldığınız yerden devam ettiğinizi, o sene ödüller aldığınızı biliyorum. Bir sanatçının bıraktığı yerden başlaması nasıl bir duygu? 

Bazen insan kendini resetlemek isteyebiliyor.  Ara vermenin bir çok kayba ( para, gündemde olmamak vb) neden olduğunu ben de biliyorum. Buna karşın yarış atı gibi sürekli işe odaklı bir hayat da bana göre çok cazip değil. Bir kere geliyoruz dünyaya. Bıraktığın yerden aşkla ve yenilenmiş olarak işine sarılmak da gayet iyi olabiliyor. Yaşadığım bu.

6. "Yarışların tek bir birincisi olur." demişsiniz. Müzik sektöründe ciddi bir yarış var. Bu yarışın neresindesiniz? 

Öyle mi demişim:)  Kim bilir ne düşünmüşümdür o an böyle söylerken. Yarışların kategorileri vardır bilindiği gibi. Yaptığımız iş yarış değil tabii;  gönül işi. Hem sanatçılar hem de onları sevenler açısından bu böyle. Sevenler her koşulda sever sevdiğini.  Kendimi de bir başkasını da kategorize etmek istemem.



7. 2018'e yaklaşıyoruz ve sizin albümünüzün de ismi uğurlu rakamınız "Sekiz". 2018'de neler olacak? Şimdiden sinyaller, çalışmalar var mı? Biraz anlatır mısınız?

İnan ben de merakla bekliyorum. Ekinlerimin meyvelerini toplayacağım bir yıl olacaktır ;tek bildiğim bu. Bunun dışında beklentiler hayal kırıklıklarına yol açar. Yıllardan, yollardan bir şey beklememeyi tercih ederim. Böyle diyorum ama yine de işin içinde sekiz rakamı olduğu için merak etmekten kendimi alamıyorum:) Somut olarak ise bir single, bir uzun zamandan beri çekilmeyi bekleyen sinema filmi ve konserler var. Diziyle ilgili olarak uygun bir projeyi de kabul etmeyi düşünmekteyim.

8. Ayşegül Aldinç, kimsenin yapamayacağı bir şeyi yaparak iki defa müziğe başladığı dönemlerde ve sonra ki yıllarda hazırladığı 2 koca albümü çöpe atıyor. Bu kararı nasıl aldınız iki sefer hem de, çok büyük cesaret. Pişman mısınız?

Kariyerimin başında olduğum yıllarda  evet böyle bir karar aldım. Bir değil hem de iki kez. Pişman değilim. Meslek anlamda aldığım kararlardan hiç pişmanlık duymadığımı rahatlıkla söyleyebilirim. Cesur bir karar olduğunu kabul ediyorum.  Son derece önemli isimlerle çalıştığım halde (Kayahan, Özdemir Erdoğan, Aysel Gürel, Selahattin İçli ) Düzenlemeleri beğenmemiştim. Rahmetli Atilla Özdemiroğlu'nun şirketiyle anlaşma yapmıştık o yıllar. Ati'cim istese beni mahkemelerde süründürürdü. Beni sevdiği ve iyi bir insan evladı olduğu için  bunu yapmadı. Büyük iyilikti bu aslında. Allah gani gani rahmet eylesin. 

9. Yakından takip eden biri olarak, "Event Partners" ve "Razaki" ekipleri size çok iyi geldi. Her ay konserdesiniz, basından konserlerinizi takip ediyoruz. Sizin için "Ayşegül Aldinç, çok iyi gidiyor." diyebiliyorum. Bunun farkında mısınız?

Farkındayım:)  Siz bir de bu ay görün bizi:) Yoğunuz çok. Değişiklikler iyidir. Çalışma arkadaşlarımla birbirimizi çok seviyoruz. Birbirimize karşı anlayışlıyız. Bu, ilişkilerde çok önemli.  Yaptığınız işe yansıyor.

10. Bunu da sormak istiyorum Harbiye Açık Hava Konseri hayaliniz var mı? Sizi bence sevenlerinizde orada görmek istiyor.

Orası heyecan verici bir platform. Farklı şekillerde  çok kere sahne   almama rağmen evet henüz konser vermedim.. Olur bir ara.


  
11. " Sahne sanatçısıyım. İşim, genç ve güzel kalmayı gerektiriyor." diye bir açıklama yapmışsınız. Yani, sahne için sadece ses yetmiyor. Bu dünyada mı böyle? Bunun için çabalamak yorucu değil mi?
 E yorucu tabii ya. Ama çalışmadan hiç bir şey kazanamayız. No pain no gain diye boşuna söylememişler. Bütün dünyada böyle. Köşe yastığı misali oturursan  başarı sana gelmez.


12. Mesela bana "Ayşegül Aldinç" sorulsa "Çok kaliteli kadın" derim. Bunu da herkese söylemeyiz. Herkeste benim gibi düşünüyordur. Bu izlenimi nasıl bıraktınız?

Teşekkür ederim sana ve böyle düşünenlere.. Bunun cevabını benim vermem mümkün değil.  Ancak, ille de bir şeyler söylemem gerekirse; yetiştirilme tarzı, eğitim, sorumluluk duygusu ve iyi insan olabilme çabası diyebilirim. Çabam devam ediyor. Bu dünyadan ayrılana dek bu böyle.

13. Ben kusura bakmasınlar, Ajda Pekkan ve Nebahat Çehre'yle sizi karşılaştırdıklarında saçımı başımı yolasım geliyor. Sizden yaşça büyükler. Bunu bu duruma getiren basın mı? Algı operasyonu mu ne?

Yok canım:) öyle demeyelim. Kendi jenerasyonlarımızın iyisi olduğumuz için aynı potada kıyaslanıyoruz diyelim.


14. Çok teşekkürler, benim için büyük gururdu. Yeni klibiniz "Kendisi" de neler izleyeceğiz? Nasıl bir Ayşegül var?

Ne kadar güzel sorular hazırlamışsınız. Çok güzel hazırlanmışsınız.  Ben de çok mutlu oldum. Çok sevgiler okurlarına, sevenlerime...
Murat Joker çekecek. Onun kafasında şekilleniyor hali hazırda. Ben de bilmiyorum henüz. Yine yaparız bir numaralar:)



Yorumlar

Popüler Yayınlar